Stedentrip Marrakech - Artikelpost

Stedentrip Marrakech

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 953 | Aantal woorden: 529 | Datum: | 1 commentaar

Een dagje struinen langs massale bazaars, sjokken door sfeervolle smalle straatjes of genieten van een heerlijke massage. Het kan allemaal in Marrakech, een van de grootste en meest kleurrijke steden van Marokko. Een stedentrip Marrakech is de ideale manier om uw vakantie te besteden. Er is dan ook genoeg te doen in de voormalige hoofdstad. Zelfs wanneer er niet op uw programma staat zult u nog altijd verbluft zijn door de bijzondere sfeer die Marrakech te bieden heeft. 
Winkelen

Voor sfeervol winkelen zit u goed in Marrakech. Gaat u maar eens op zoek naar handwerk of kunst in een van de vele souks (kleine werkplaatsen) die de stad rijk is. U kunt de ambachtslieden zelf aan het werk zien voor hun souk, wat bijdraagt aan de idyllische sfeer die in de kleine straatjes van Marrakech heerst. U kunt het zo gek niet bedenken of ze verkopen het in de souks. 

Naast de souks kunt u voor een gezellig winkeldagje terecht bij de vele markten die in Marrakech gehouden worden. De bekendste en grootste van deze markten wordt gehouden op het Djemaa el Fna. Dit is een groot plein midden in Marrakech, waar u typische Marokkaanse waren kunt kopen bij de marktkramen. Daarnaast is het plein het toneel voor talloze straatartiesten, waaronder verscheidene slangenbezweerders. 's Avonds is een bezoekje aan het plein ideaal vanwege de café's en restaurants die hier liggen. De hypnotische muziek die immer de rondte doet op het het Djemaa el Fna zorgt voor precies de juiste sfeer voor een rustige avondmaaltijd!

Bezienswaardigheden

Vlak naast het Djemaa el Fna vindt u de grootste moskee van Marrakech, de Koutoubia-moskee. Deze stamt uit de twaalfde eeuw na Christus en is gebouwd naar traditionele Almohadenstijl. De inwoners van Marrakech zijn zeer trots op hun Koutoubia-moskee. Deze is voor Marrakech wat de Eiffeltoren voor Parijs is. Toeristen worden helaas niet toegelaten, maar zeker 's nachts, wanneer de reusachtige minaret van de moskee wordt verlicht, is een bezichtiging van de buitenkant van de Koutoubia-moskee zeker de moeite waard. 
De Majorelletuinen zijn een heerlijk alternatief voor een tocht door de drukke straten van Marrakech. Hier kunt u temidden van een enorme variëteit aan planten compleet tot rust komen. Ook vindt u hier het Museum voor Islamitische Kunst, wat ook zeer aan te raden is. Andere musea heeft men overigens ook in Marrakech. Het Dar Si Saïd-Museum is de bekendste hiervan, met zijn imposante collectie voorwerpen uit de regio. Deze objecten belichamen de eeuwenoude geschiedenis van Marokko als niets anders!

Over de Auteur

Ronald Molenaar is een freelance tekstschrijver.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[161 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo