FB pix Surfen in Europa - Artikelpost

Surfen in Europa

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3535 | Aantal woorden: 491 | Datum: | 0 commentaar

Hoewel de surfsport in Nederland nog in zijn kinderschoenen staat, zijn er steeds meer surfers te vinden aan en in de Hollandse kust. Maar helaas voor ons werkt Neptunus niet altijd mee om regelmatig de perfecte surfomstandigheden te tonen. Er rest de surfer niets anders dan te denken aan surfvakanties in Europa of ver daarbuiten.

Surfen in Europa

In Europa vind je meerdere landen met goede surfspots. De meest bekende en op rij-afstand is natuurlijk Frankrijk. Biarritz, Mimizan en Lacanau spreken vele surfers niet tot de verbeelding. Naast de vele bestemmingen biedt Frankrijk ook goede accommodaties. In vrijwel iedere plaats langs de kust is wel een goede camping te vinden met prima voorzieningen en als je wat meer luxe gewend bent, dan zijn er nog volop appartementen beschikbaar (met name buiten het seizoen).

Wat we niet over het hoofd moeten zien zijn de vele surfcamps die door verschillende Nederlandse organisaties professioneel gerund worden met begeleiders die surflessen geven tot het verzorgen van voorzieningen (tenten, douche, keuken en bar). Jongeren komen af op de ontspannen leefwijze waarbij de dagen voornamelijk bestaan uit zon, zee, strand, surfen en lekker feesten tot in de late avonduren.

Spanje

Als je toch al lekker zit in de auto, neem dan de moeite om nog even door te rijden naar de Spaanse Noord kust. Hier vind je meerdere top bestemmingen voor heerlijke surfsessies. Bij het grote publiek is Spanje niet een vanzelfsprekende surfbestemming, maar de echte surfers weten wel beter. Natuurlijk behoren de Canarische Eilanden ook tot mogelijkheden, ook wel de Hawaii van Europa genoemd, immers zijn hier vele heftige golven te vinden die je doet vermoeden dat je in het Mekka van de surfsport bent.

Portugal

Last but not least is natuurlijk Portugal. Eenmaal geland op Lissabon of Porto kan je met kiezen uit een legio aan surfspots. Rond Lissabon bevinden zich de meest bekende spots met Ericeira en Penicha als absolute toppers. Het is aan te raden om een auto te huren en langs alle spots te gaan om de beste golven te zoeken. In vrijwel iedere plaats is wel een camping te vinden waar je de nacht kunt doorkomen. 

Tip: Niks is mooier dan op het strand te kamperen, met name bij de de Algarve heb je mooie baaien waar bijna niemand komt.

 Over de Auteur

Dit artikel is geschreven door een gedreven surfer die graag zijn ervaring en kennis deelt via het web.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo