FB pix Surfvakanties zijn hot! - Artikelpost

Surfvakanties zijn hot!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1265 | Aantal woorden: 536 | Datum: | 0 commentaar

Hoewel veel jongeren in de zomer nog steeds massaal de Spaanse of Griekse zon opzoeken, worden surfvakanties aan de Franse Atlantische kust steeds populairder. Vrijwel iedere surfer in Nederland is weleens naar een surfcamp geweest om te (leren) surfen of te genieten van de gezelligheid en de ontspannen beach life.

Surfcamps

De eerste surfcamps die vanuit Nederland georganiseerd werden ontstonden in de vroege jaren negentig en naar mate de jaren vorderden werden de organisaties en begeleiding steeds professioneler. Elke zomer staan er voornamelijk in Frankrijk (Mimizan, Biarritz, Lacanau en Moliets) en tegenwoordig ook Portugal en Spanje (Zarautz) verschillende professionele surfcamps met veel tentjes, eigen keukens, toiletten en natuurlijk een bar. Jongeren komen af op de ontspannen leefwijze waarbij de dagen voornamelijk bestaan uit zon, zee, strand, surfen en lekker feesten tot in de late avonduren. Begeleiders van surfcamps geven surflessen en zorgen ervoor dat de surfers heelhuids thuis komen.

Surfvakanties

Elk jaar trekken vele meer ervaren surfers van Nederlandse bodem eropuit naar landen als Indonesië, Australië en vele andere paradijzen met de beste surfspots. Maar ook dichter bij huis heb je populaire surfbestemmingen. Frankrijk, Portugal, Spanje en Marokko trekken elk jaar vele surfers voor een lekkere trip op een acceptabele reisafstand. Bij het bepalen van een surfbestemming wordt vaak rekening gehouden met de jaargetijden en of er "een swell" voorspeld wordt. Internet speelt hierbij een grote rol, hier kan men kijken welke surfspots goed zijn, of het niet te druk is, hoe je daar komt en wat de golfvoorspelling is. De kans is dus groot dat je op de andere kant van de wereld een surfspot deelt met een landgenoot.

Als je een surfbestemming in den verre aandoet, zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent.

  • Wat is de ondergrond van de golf (rif, zand of rots)?
  • Hoe zijn de medische voorzieningen in de buurt?
  • Wat zijn de gevaren (stroming etc)?

Verder is een goede reisverzekering en wat kennis over het betreffende land belangrijk. Als laatst wordt meestal gekeken of er toevallig ook accommodatie in de buurt is.

Accommodaties

Surfers die verre bestemmingen aandoen kiezen meestal voor een appartement of hotel, terwijl bestemmingen op het Europese vasteland kiezen om te kamperen. Het leukst is het om te ervaren hoe het is om op een klein eilandje in een boomhut of cottage aan het strand te overnachten. Dit geeft de surfers nog meer het gevoel op een bijzondere plek te zijn.

Op de meeste bekende surfspots in Australë, USA etc. zijn hostels aanwezig gericht op de reizigers met een surfplank onder de armen. Hier vind je dan ook alles wat met surfen te maken heeft: reparaties, surfgear, guides en helaas ook de crowds.

 



Over de Auteur

Dit artikel is geschreven door een gedreven surfer die graag zijn ervaring en kennis deelt via het web.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo