Texel is heerlijk! - Artikelpost

Texel is heerlijk!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 210 | Aantal woorden: 374 | Datum: | 0 commentaar

Op Texel krijg je het vakantiegevoel met slechts 20 minuten varen vanaf het vasteland! Texel heeft zeven gezellige dorpjes, zes musea en ruim 30 kilometer strand. Wat ons betreft is het een van de mooiste Nederlandse eilanden! (Behalve misschien Bonaire, want dat is natuurlijk óók Nederlands)

Texel is het grootste van de vijf Waddeneilanden. Het eiland behoort tot de provincie Noord-Holland en is ook vanuit Den Helder te bereiken. Texel is een fantastische plek om te fietsen en heeft ruim 140 kilometer aan fietspaden met prachtige routes waar je over de dijk langs de Waddenzee, door de dorpjes of door de prachtige natuur kunt fietsen.

Met meer dan 8 leuke en bijzondere dorpen en plaatsen heeft Texel een uniek aanbod aan plekken om te bezoeken. Het leuke en toeristische Den Burg is echt een volledig andere omgeving dan het authentieke vissersdorp Oudeschild.  Ze zijn omgeven door veel natuur. Ook buiten de circa 40 officiële natuurgebieden vind je op Texel een enorme rijkdom aan vogels en bijzondere planten. Dit leuke weetje mogen we niet vergeten: er leven net zoveel schapen als er op Texel wonen.

Ook qua hotelaanbod is er op Texel echt een overdosis aan leuke plekken om te overnachten Texel. Van Luxe hotels aan zee tot leuke en gezellige B&B's waar je persoonlijke begeleiding van leuke hosts die je alles over Texel kunnen vertellen!

Houd je van wandelen, vogels kijken en gewoon genieten van de natuur in het algemeen? Dan zit je hier goed, want Nationaal Park Duinen van Texel beslaat meer dan een kwart van het eiland. En er zijn ook veel natuurgebieden midden op Texel en langs de Waddenzee. Overal op het eiland vind je overblijfselen van de roerige geschiedenis van Texel. Op avontuur gaan! En of je nu gaat wandelen, fietsen, paardrijden of met de auto rondtrekt, op Texel ga je écht genieten! Over de Auteur

Nico reist al jaren door Nederland en ontdek op die manier de mooiste plekjes

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[367 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[149 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo