FB pix The European Fine Art Fair: een goede reden om Maastricht te bezoeken - Artikelpost

The European Fine Art Fair: een goede reden om Maastricht te bezoeken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1442 | Aantal woorden: 529 | Datum: | 0 commentaar

De naam van Maastricht doet veel mensen direct denken aan het Verdrag van Maastricht uit 1992, dat de weg effende voor de gemeenschappelijke valuta van de Euro, en verder niets anders. Weinig mensen weten dat deze prachtige stad de hoofdstad is van Limburg, de meest zuidelijke provincie van Nederland, dat is uitgegroeid tot een van de internationale centrums van de kunstwereld met de European Fine Art Fair (TEFAF). En de aantrekkingskracht op wereldniveau voor Maastricht gaat verder dan de beeldende kunst en antiek, want deze stad is ook een hoogtepunt in de culinaire wereld, waar met name in de afgelopen jaren een groeiende populariteit voor het ontdekken van de nieuwe Nederlandse keuken heeft plaatsgevonden.

Tijdens de laatste editie van TEFAF, welke afgelopen Maart plaatsvond, bezochten zo’n 70.000 personen meer dan 260 exposanten waaronder de meest belangrijke kunstgaleries en antiekwinkels ter wereld. Sinds de eerste editie in 1975 heeft TEFAF zich gevestigd als een begrip in de wereld van kunst en antiek. Het is een serieus en rustig evenement, een groot verschil van de kunst beurs in Milaan. Het is niet ongewoon dat curatoren en museumdirecteuren zich regelmatig vestigen in Maastricht – maar tijdens de beurs is er ook ruimte voor kleine prive-collecties van kunst en antiek, of gewoonweg voor een publiek dat interesse heeft in deze wereld, waarin dit evenement in heel Europa met kop en schouders boven andere beurzen uitsteekt.

TEFAF is een goede gelegenheid voor een bezoek aan Maastricht en de nabij gelegen regio Limburg, een gebied dat erg populair in Nederland is vanwege het landschap van glooiende heuvels. Voor de Nederlanders die gewend zijn in een vlak land te leven, onder het zeeniveau, is dit gebied bijna bergachtig.
 
Maastricht en Limburg zijn ook anders dan de rest van Nederland vanwege de bevolking die hoofdzakelijk katholiek was, en qua architectuur en lokale dialecten meer op Vlaanderen lijken dan de rest van Nederland. De geschiedenis heeft daarom veel overeen met Luik in België en Aken (Aachen) in Duitsland, gelegen op een steenworp afstand.

Dankzij TEFAF is er een overvloed aan kunstgaleries geopend in deze oude stad, die onder een van de best bewaarde steden van het land valt en een ideale wandelomgeving biedt. Daarnaast vind je vele interessante restaurants door heel Maastricht, waar je absoluut de Nederlandse wijn moet proeven: aan de rivierbank van de Maas, waar velen naar toe komen voor de romantische sferen en interessante wijnhuizen.

De volgende editie van TEFAF wordt gehouden van 16 tot en met 25 maart 2012. Een goede reden voor een bezoekje aan deze prachtige Nederlandse stad en haar omgeving.

Via internet vind je interessante aanbiedingen voor goedkope vluchten en hotels in Maastricht ter gelegenheid van TEFAF. Vergeet niet om op tijd een reservering te maken aangezien dit een van de belangrijkste jaarlijkse evenementen in de stad is.

Over de Auteur

kijk voor meer hotels een op de website van <a href="http://www.nh-hotels.nl/"> NH Hotels</a>

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo