The Road to Hana - Artikelpost

The Road to Hana

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 189 | Aantal woorden: 415 | Datum: | 0 commentaar

De weg naar Hana is een waanzinnig mooie, 83 kilometer lange weg. De roadtrip langs de kust leidt je langs allemaal verschillende mooie plekjes. Rij langs watervallen, standen, kleine lokale restaurantjes, winkeltjes en aan het einde een groot bamboebos. De weg naar Hana is een van de hoogtepunten van Hawaii en eentje die je zeker niet mag missen.

Wat er te beleven valt

Tijdens de roadtrip kom je 640 scherpe bochten tegen en rijd je over 54 eenbaansbrugtjes. De Road to Hana is te doen in een dag, maar dan zal je wel keuzes moeten maken.  Je kan bij watervallen zwemmen, genieten van het zwarte strand en een prachtige wandeling maken door het baboebos, waar je aan het einde van het pad beloond wordt met een prachtige waterval. Naast de activiteiten zijn er genoeg lokale winkeltjes om te bezoeken op je weg naar boven. Kleine koffiebarretjes, souvenirwinkeltjes, food trucks en nog veel meer.

Geschiedenis Hana

Dit deel van Maui is niet allen verbluffend mooi maar ook nog eens de plek is waar veel historische gebeurtenissen plaats hebben gevonden. De eerbied van de inwoners van Maui voor Hana is verankerd in hun oude connectie met het land en de verhalen van hun voorouders. In het oude Maui was Hana een weelderig gebied dat de voorkeur had van de Alii (koningshuis) en het werd de zetel van de macht voor het hele eiland. Tot het midden van de 14de eeuw was Maui verdeeld in drie territoria met verschillende heersers: Wailuku (Centraal Maui), Lele (West Maui) en Hana (Oost Maui). Rond het jaar 1550 trouwde koning Pi'ilani (West Maui) met de dochter van Hana's opperhoofd. Dit resulteerde in de eenwording van Oost en West Maui, iedereen hield van de koning waardoor er veel rust en voorspoed kwam. 

The Road to Hana is een echte must see als je Hawaii bezoekt. Het perfecte weekendje weg tijdens een vakantie aan deze eilanden groep. Vooral voor de ware reisliefhebbers. 

 Over de Auteur

Nico, houd van verre reizen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[356 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo