FB pix Themaparken - Artikelpost

Themaparken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1280 | Aantal woorden: 841 | Datum: | 0 commentaar

Themaparken; in Nederland een niet erg bekend begrip. Het wordt vaak als synoniem voor ‘attractieparken’ gebruikt, wat het zoeken naar specifiek een themapark lastig maakt.

Wat is een themapark?

Een themapark behoort tot de hoofdcategorie ‘ attractieparken’. Een themapark is dus een type, of soort attractiepark. Een themapark kan gebaseerd zijn op één thema. Wat echter ook vaak voorkomt, bijvoorbeeld bij Disneyland, is dat het gebied van het attractiepark is opgedeeld in meerdere thema’s. Ook dit maakt het park een themapark.

Disney thema park

De bekendste themeparks zijn waarschijnlijk de Disney parken. Het Disneypark gevestigd in Europa is Disneyland Resort Parijs. Het park bestaat uit vijf themagebieden:
  Main Street USA, Frontierland, Discoveryland, Adventureland en Fantasyland. Samen met de Davy Crockett Ranch en hotels, Walt Disney Studio Park en Disney Village vormen zij Disneyland Resort Parijs.

De thema’s zijn in het Disney park makkelijk te herkennen. Zo is Frontierland gebaseerd op het Wilde Westen. Hier kan je kan een rondvaart in de raderboot (Thunder Mesa Riverboat) om de Big Thunder Mountain maken. Discoveryland staat waarschijnlijk het bekendst om de 3D film: ‘Honey, I shrunk the audience’, wat een spin-off is van de film ‘Honey I shrunk the kids’.

Europa-Park

Ook onze oosterburen hebben een groot themepark:  Europa-Park. Dit park is gevestigd in de Duitse gemeente Rust en is het op een na meest bezochte park van Europa. Het park heeft 15 verschillende themagebieden, waarvan er 13 een landenthema hebben.

De landen die in Europa-Park een thema hebben zijn:

Duitsland, Rusland, Italië, Frankrijk

Scandinavië (Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland)

Portugal, Spanje, Nederland, Zwitserland

Griekenland, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, IJsland

De (thema) gebieden zonder landenthema zijn Avonturenland en Kinderwereld. In Avonturenland staan niet veel grote attracties, maar vooral veel bars en bootreisjes. In Kinderwereld draait alles vanzelf sprekend om de kleintjes. Er zijn voor attracties te vinden voor kinderen van 0 of 4 jaar.


Slagharen

Een bekend themapark in Nederland is Slagharen, vroeger bekend als Ponypark Slagharen. Slagharen promoot zichzelf over het algemeen niet als themapark, al staan veel attracties in het thema van het Wilde Westen; het Amerika van 1850, zoals zij zeggen. Ook wordt het al gauw duidelijk wat het thema is als je de cowboys en indianen rond ziet lopen.

Als je langer dan een
dagje uit in Slagharen wil blijven, kan je overnachten in een van de verschillende accommodaties.

Slagharen staat bekend als familiepark. Voor jonge kinderen is veel te doen, maar ook voor volwassenen en ouderen kan het leuk zijn. Er zijn veel attracties, waaronder  ook zwembaden, speeltuinen en een tennisbaan.

Kortom, thema parken hoeven zeker niet saai  of eentonig te zijn. Je voelt je er al snel thuis en ze kunnen je dagje uit nog leuker maken!

Over de Auteur

Dol op het maken van uitstapjes, zowel bij mooi of slecht weer.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo