Tips om fraude met vakantiehuisjes te voorkomen
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: PLavrijssen | Via Artikel Post
Gezien: 654 |
Aantal woorden: 498 |
Datum: Fri, 27 Mar 2015 |
0 commentaar
In de vakantie business gaan vele euro’s om. Bij elke business waar veel geld in om gaat is de kans groot dat je voor de gek wordt gehouden of waarbij er gefraudeerd wordt. Er komen elk jaar weer mensen bedrogen uit als ze bijvoorbeeld een vakantiehuis Portugal boeken via een reisorganisatie die uiteindelijk alleen met je geld ervandoor gaat. Wat kun je er tegen doen?
Oplichting
Je kijkt er al maanden naar uit, lekker twee weken naar de Spaanse Costa in een villa aan de oceaan. Je denkt te boeken bij een bemiddelingssite die erg betrouwbaar lijkt en je betaalt het bedrag. Helaas blijft het erg stil en uiteindelijk blijk je te zijn opgelicht. Dag vakantie! Wat ook regelmatig voor komt is dat je een luxe, schone en moderne villa online boekt, maar wat bij aankomst op de bestemming een krot blijkt te zijn. Er zijn dus verschillende manieren van oplichting in de vakantiebranche.
Voorkom fraude!
Om te voorkomen dat je slachtoffer van fraude wordt is de meest veilige manier om een vakantiehuis rechtstreeks bij de huiseigenaar te boeken en het liefst bij particulieren. Als je toch bij een bemiddelingssite wil boeken, zoek dan eerst uit of het bedrijf aangesloten is bij reisbrancheorganisaties, zoals ANVR, Thuiswinkel.org of SGR. Alleen kijken of de logo’s van deze organisaties op de website staan is niet voldoende. Iedereen kan ze immers gebruiken. Wat je moet doen is op de website van de reisbrancheorganisatie zoeken of het bemiddelingsbedrijf erbij staat. Twijfel je of het vakantiehuisje echt is, kijk dan eens op Google Maps of Google Earth of je hem op de kaart kunt vinden. Je kunt op deze laatste ook direct zien of het huisje er daadwerkelijk zo mooi uitziet als op de foto’s. Misschien kom je er wel achter dat het zwembad veel kleiner is, of erg verouderd. Wat veel mensen ook doen bij het boeken van een vakantiewoning en wat een heel goed middel is, is het lezen van recensies. Wat waren de ervaringen van voorgangers? Kun je geen recensies vinden, dan is dat vreemd (tenzij het een nieuwe villa is). Wil je weten wie er achter de website van het vakantiehuis zitten, dan kun je de eigenaar van de site vinden op www.sidn.nl of www.who.is. Voordat je een verbintenis aangaat met een partij of voordat je iets betaalt aan een partij moet je er zeker van zijn dat het betrouwbaar is.
Over de Auteur
Blogger
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen