Toscaanse wijn - Artikelpost

Toscaanse wijn

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 557 | Aantal woorden: 470 | Datum: | 0 commentaar

In Italië wordt veel lekkere dranken gemaakt. Denk aan vruchtensappen en likeurtjes. Maar ook heerlijk, zijn de wijnen van Italië. Er zijn veel streken in Italië die heerlijke flessen vol produceren. Toch is er één streek die er uit springt. De streek heet Chianti en ligt in de Italiaanse regio Toscane. Het is een gebied van 160 kilometer lang en strekt zich uit over het centrum van de regio.

 

Vroeg waren de wijnen uit de regio alleen maar rood, maar sinds een kwart eeuw ligt er elke dag ook een witte variant op de markt. De witte wijn is ontstaan doordat de boeren witte druiven overhielden. Deze konden ze niet door de rode druiven mengen. Ze besloten daarom een compleet nieuwe wijn te maken van de witte druiven.

 

Rood en wit

Over het algemeen bestaat de inhoud uit voornamelijk één soort druif. Naast deze ene druif voegde iedere boer vaak nog een andere druif toe voor extra smaak. Dit kan een witte druif zijn, maar ook net zo goed een rode druif. Vroeg mocht een wijn nooit uit één dezelfde druif bestaan, nu is dat niet zo erg meer. Vroeger moest ten minste 10% van de drank bestaan uit twee soorten witte druiven.

 

Keurmerk

Normale wijnflessen zijn van alleen glas en hebben een etiketje. De flessen uit Chianti hebben nog een extraatje. Ze zijn verpakt in een rieten flessenmandje. In Nederland kom je ze bijna niet tegen, maar iedereen kent ze. Ook draagt de wijn een speciaal keurmerk voor gebottelde druiven uit de streek. Het keurmerk waarborgt de 'origine' van het product. Dit keurmerk heet DOCG. De Italiaanse rode wijn in van naturel heel helder. Je kan er goed doorheen kijken. De beste wijnen zijn wat meer oranje dan rood en kunnen langer bewaard worden.

 

Toscane

 

In het centrum van Italië ligt één van de vijf grootste regio's van Italië. Aan drie kanten heeft de regio land aangrenzen. Aan de vierde kant ligt Toscane aan de Tyrreense Zee. Dit biedt de mogelijkheid tot kamperen aan het strand. Veel campings hebben een mooie plekje gekozen en zitten vlak bij de zee of de wijnstreken.Over de Auteur

Italie gek. Wijn proeven is leuk, helemaal in Italie

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[347 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[105 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo