Toscane: Vakantie aan de kust maar ook cultuur en historie - Artikelpost

Toscane: Vakantie aan de kust maar ook cultuur en historie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 194 | Aantal woorden: 592 | Datum: | 0 commentaar

Toscane is een betoverende combinatie van landschappelijke en artistieke schoonheden. De verrassende variëteit die zich van de bergen tot de kust uitstrekt en waar de zee en de golven de achtergrond vormen voor pittoreske dorpjes en heuvels die weten hoe ze al het goede van de zee moeten absorberen.

De Toscaanse kust kent vele karakteristieken van noord naar zuid, met de meest uiteenlopende gebieden van rotsen tot uitgestrekte zandstranden, 500 km kustlijn met fameuze badplaatsen en bijna 20 blauwe vlaggen, die de uitmuntende kwaliteit van het zeewater garanderen.

De wilde zandstranden van de Maremma wisselen af met de mondaine badplaatsen aan de Apuaanse rivièra met de bergen op de achtergrond en het befaamde Versilia gebied met Forte dei Marmi en Viareggio, bekend van het carnaval.
Dante Alighieri uit Florence, Toscane

Naast de zee en de kust staat Toscane ook bekend voor de historie en cultuur en de vele kleurrijke artistiekelingen die het heeft voortgebracht zoals de uitvinder en beeldhouwer Leonardo da Vinci en de componist Giacomo Puccini, die uit Lucca kwam en bekend is geworden door zijn fantastische opera’s Tosca, Madame Butterfly en zijn laatste Turandot.

Ook de wereldberoemde dichter Dante Alighieri, bekend van zijn voornaamste werk La Divina Commedia en Toscane viert vanaf 25 maart 2021 het Dante jaar ter nagedachtenis van zijn overlijden in 1321 in Ravenna, waar hij ook begraven ligt, nu 700 jaar geleden. Elk  jaar wordt hij herdacht op ‘zijn’ dag Dantedi en dit jaar vinden er tal van evenementen plaats die zich concentreren rond zijn voormalige geboorteplaats Florence, waar hij in 1265 werd geboren in een welgestelde familie van landeigenaars en zijn latere verblijfplaatsen zoals Pisa, Bologna, Rome, Verona en ook in de Marken Forli en Ravenna.


Florence, het open lucht museum

We hadden het al even over Leonardo da Vinci en veel van zijn werken vind je terug in Florence maar ook De David van Michelangelo (een replica) staat breeduit op het Piazza della Signoria, het plein voor het werelbefaamde museum Galleria dell' Accademia, wat je gezien moet hebben als je Florence bezoekt.

Florence is de hoofdstad van de regio Toscane maar ook van de provincie Florence, waar je tal van andere steden kunt bewonderen, zoals bijvoorbeeld Certaldo, Montaione of Montelupo, vroeger een belangrijk wegenpunt en de verbinding tussen Florence en Pisa. Hier wordt elk jaar het Internationale feest van de Keramiek gevierd met als middelpunt het Keramiekmuseum waar je zeker ook even doorheen moet lopen als je in de buurt bent.

Vakantie in Toscane

Montaione herbergt veel agrituismo accommodaties maar ook privé vakantiehuizen waar je heerlijk kunt genieten van een Toscane vakantie – laat je adviseren door de experts voor vakantie in Toscane Tritt – Case in Toscane en je weet zeker dat je in de beste accommodatie voor je Toscane vakantie vertoeft.

 

Over de Auteur

Dit artikel is aangeleverd door Tritt. Tritt is DE Toscane vakantie specialist bij uitstek. Ze verhuren prachtige vakantiehuizen en gezellige agriturismo.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo