FB pix Treinreis met een kleine baby - Artikelpost

Treinreis met een kleine baby

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1100 | Aantal woorden: 479 | Datum: | 0 commentaar

Wil je snel en onbezorgd lange afstanden reizen? Bijvoorbeeld met de trein naar Duitsland. Dan kun je met een baby het beste kiezen voor het reizen met de trein. Althans  als je niet teveel spullen mee hoeft te slepen. Het belangrijkste obstakel is natuurlijk de kinderwagen. De draagzak is daarom ideaal als je de baby mee gaat nemen. Ga je toch liever met de kinderwagen? Dan kan deze eenvoudig in de ruimte voor de coupés, ook wel voorportaal of balkon genoemd. In die ruimte zijn vaak klapstoeltjes waar je kan zitten.

Je kunt zelf ook in een coupé zitten, maar dan dien je wel de kinderwagen of het onderstel meestal achter te laten in het voorportaal. Als die al door de deuren naar de coupé passen belemmeren ze het gangpad, dit mag niet, zet hem daarom wel op de rem zodat hij niet zomaar kan rijden als de trein gaat rijden. In- en uitstappen is niets om je zorgen over te maken, dit gaat heel eenvoudig bij de stations.

Vertrek, aankomst, en overstappen
De treinreizen zelf zijn heel goed geregeld. Alleen het in-, uit- en overstappen kan wat stress geven. Maar dat hoeft niet, je moet er voor zorgen dat je op tijd klaar staat en uit kunt stappen, ook  is het belangrijk dat je weet waar je naar toe moet. Je kunt dan vlug naar de volgende trein of bus en anderen helpen je vast en zeker met in- en uitstappen.

Autoslaaptrein
Je kunt de baby ook mee nemen in de autoslaaptrein. Is de treinreis het begin van een vakantie, overweeg dan eens om je eigen auto mee te nemen in de auto(slaap)trein. Er worden door veel  spoorwegmaatschappijen  leuke extra’s aangeboden voor het reizen met (jonge) kinderen. Zoals kinderspeelruimtes in de ICE (InterCityExpres, Hogesnelheidstreinen die voornamelijk in Duitsland rijden.), te reserveren videoplaatsen in ICE's, audioaansluiting, et cetera.  Voor kinderen is het ook ideaal, als je in de avond gaat vertrekken kunnen de kinderen slapen en de volgende ochtend ben je al op de plaats van  bestemming. Voor de baby zijn in bijna alle treinen speciale verschoon ruimtes. Er zijn speciale coupes waar de kinderwagen bij de zitplaats kan staan. Om zeker te zijn van zo'n plek kun je het beste van tevoren de plaatsen reserveren. Er zijn in de trienen meestal geen speciale kinderbedden, je kunt een reistas meenemen en zo voorkom je dat de kleine uit bed valt.

Over de Auteur

Mijn artikel gaat over treinreizen met een baby. Ik heb dit nu twee keer gedaan en in het land van bestemming op het station een auto gehuurd. Het scheelde mij enorm veel stress en was er sneller dan dat ik met mijn eigen auto zou gaan.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo