FB pix Uitbreiding reizenpakket voor ESL taalreizen - Artikelpost

Uitbreiding reizenpakket voor ESL taalreizen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1043 | Aantal woorden: 410 | Datum: | 0 commentaar

 

De talenreis organisatie heeft er weer een nieuwe taalcursus bij, genaamd Leave No Trace. Deze cursus is speciaal samengesteld voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar oud.  De deelnemers leren niet alleen een nieuwe taal maar worden ook bewust gemaakt van het milieu om hen heen.

De leerlingen verblijven in een duurzaam vakantie park vlakbij het merengebied van Noord-Ierland. Hier volgen ze in de ochtend klassikaal les in de Engelse taal en grammatica. In de middag passen ze hun nieuwe kennis toe tijdens groepsopdrachten en excursies. De lessen en activiteiten zijn naadloos op elkaar afgestemd zodat de theoretische kennis meteen gebruikt moet worden in de praktijk.

De nieuwe cursus combineert vrijetijdsactiviteiten met het leren van een taal in een duurzame omgeving. “Dit is een leuke manier waarop kinderen bewust gemaakt kunnen worden op hun eigen invloed op het milieu”. Aldus een medewerker van ESL taalreizen.

De omgeving speelt hierin een grote rol. De Ierse school is van alle gemakken voorzien met zwembaden, sportzalen, klimmuren en theaterzalen. Deze gemakken verbruiken echter geen energie en laten amper een indruk achter op het milieu. De elektriciteit word namelijk opgewekt door zonnepanelen en het afvalwater word gezuiverd door rietplanten. De talenschool Enniskillen vormt de perfecte omgeving voor milieu educatie omdat het de jongeren laat zien hoe leuk en gemakkelijk het kan zijn om milieubewust te leven.

Om deze taalreis onder de aandacht te brengen zijn er verschillende aanbiedingen terug te vinden op de Facebook pagina van de reisorganisatie.

De Noord-Ierse school is een voorloper op duurzaam toerisme, iets waarmee ESL Taalreizen zich steeds meer bezig houd. Eerder dit jaar ontwikkelde de talenreisorganisatie een instrument voor zelfevaluatie. Met dit instrument kunnen scholen zich zelf testen op het gebied van maatschappelijk en milieuverantwoord ondernemen. Scholen die de cursus Italiaans in Italië aanbieden beginnen er waarschijnlijk dit jaar nog mee.Over de Auteur

Mij naam is Yvonne en ik ben werkzaam in de reis industrie. Ik ben een voorstander van duurzaam en maatschappelijk bewust ondernemen en zet daarvoor graag mijn beste beentje voort.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo