FB pix Vakantie in Zeeland - Artikelpost

Vakantie in Zeeland

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2538 | Aantal woorden: 458 | Datum: | 0 commentaar

Vakantie in Zeeland

In 2013 werden ongeveer 1.3 miljoen vakanties doorgebracht in Zeeland. Dit was goed voor bijna 8 miljoen overnachtingen. De meeste Nederlandse vakantiegangers verbleven op Walcheren. Op dit schiereiland ligt de hoofdstad Middelburg en havenstad Vlissingen. De meerderheid van de toeristen op Walcheren logeert op campings of in een van de vele vakantieparken aan de kust. De badplaatsen Domburg, Zoutelande, Westkapelle en Vrouwenpolder trekken in de zomermaanden veel toeristen.

Middelburg hotels

Middelburg is de hoofdstad van de provincie Zeeland en ligt precies in het midden van Walcheren. De stad trekt vooral bezoekers met interesse in cultuur en kunst. Er zijn zo'n 1000 monumenten in de binnenstad te zien. Grootste bezienswaardigheden zijn de abdij met de abdijtoren Lange Jan en het stadhuis op de Markt. Populaire attracties zijn een vaartocht door de grachten, de paardentram en de boottocht naar het Veerse Meer. Ook gaan veel bezoekers naar het ZEP terrein (met een kinderpretpark) en Woonboulevard Mortiere. Er zijn in Middelburg weinig campings. Het meest luxueuze hotel in Middelburg is het Van der Valk Hotel dat buiten de stad staat aan de autosnelweg. De stranden aan de kust liggen op 5 tot 10 km afstand en zijn goed te bereiken. Een voordelig keus is Hotel Middelburg dat tussen de McDonalds en de woonboulevard is gelegen. B&B de Kloostertuin tenslotte is een romantisch onderkomen in het oude centrum. Gasten zijn erg tevreden over dit bed & breakfast.

Nederlanders op vakantie

In 2014 ging 79.5% van de Nederlanders op vakantie. De vakantiegangers waren goed voor 35.1 miljoen vakanties. Iets meer dan de helft van de vakanties werd in het buitenland doorgebracht (17.9 miljoen). Het binnenland was goed voor 17.2 miljoen vakanties. De korte vakanties (2-7 dagen) waren het meest populair in het binnenland (75% van het totaal). In het buitenland was dit andersom: 65% van de vakantiegangers was meer dan een week weg. Gemeten naar het aantal vakanties waren de populairste provincies in Nederland: Gelderland, Noord-Holland, Limburg en Noord-Brabant. Zeeland zat in de middenmoot. Onderaan de lijst stonden Utrecht en Groningen. De bungalow was veruit het favoriete verblijf voor de camping. Driekwart van de mensen had via het internet geboekt.Over de Auteur

De auteur woont in op Walcheren in Zeeland en bezoekt de kust en Middelburg regelmatig.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo