Vakantiehuis Ardennen huren? Dit moét je weten! - Artikel Post - Artikel Marketing

Vakantiehuis Ardennen huren? Dit moét je weten!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Joke01
Gezien: 705 | Aantal woorden: 568 | Datum: Mon, 19 Dec 2011 | 0 commentaar

Een vakantiehuis huren in de Ardennen? Dit moét je zeker weten!

Zowel Vlamingen als Nederlanders zijn verzot op de Belgische Ardennen. Omdat het de streek ten zuiden van Samber en Maas zo heerlijk dichtbij is natuurlijk, en toch zo anders. De bewoners ‘les Ardennais’, spreken niet alleen erg gezapig Frans, ze kennen een gemoedelijker levensrithme en leven ook nog dicht bij de natuur dan pakweg de doorsnee Vlaming.

Geografisch gezien strekken de Ardennen zich uit over Belgische, Luxemburgse en Franse bodem.
In het noord-oosten van de Ardennen vind je de Hoge Ardennen. Denk maar aan de Hoge Venen en de Baraque Michel en de Baraque Fraiture als hoogste toppen of heuvels.  Hier kan je in de winter, tussen december en februari, toch een paar keer de skilatten of langlauflatten aanbinden voor een leuk dagje sneeuwpret met de kinderen.  

Ligt er geen sneeuw, dan nog zijn de Ardennen een leuke vakantiebestemming. In de vele bossen kan je het ganse jaar door wandelen, in de rivieren Ourthe en Semois vind je ’s zomers heel wat kayakkers en vissers. Avonturiers vinden hun gading in het rotsklimmen of muurklimmen. Ook voor teambuildings met collega’s is dit een veelgevraagde activiteit.

Huur je een vakantiewoning, let er dan zeker op dat je huisje goed uitgerust is. Ik denk dan aan een kinderbedje of kinderstoeltje als je met kinderen naar de Ardennen komt of aan sateliet-tv zodat je nederlandstalige zenders kunt ontvangen. Ook de ligging is belangrijk. Check op voorhand of er in de buurt van je vakantieaccomodatie wat te beleven valt. Welke steden liggen in de buurt? Zijn er bezienswaardigheden of activiteiten in de omtrek? Op Ardennensite.be vind je zowel huisjes te huur in de Ardennen als up-to-date informatie over de omgeving van je vakantiehuis.

Ten slotte is het goed om te weten dat de prijs van een vakantiehuis varieert naargelang de periode en de grootte van het huis. In het hoogseizoen (zoals juli en augustus maar ook krokusvakantie,  hemelvaart,  allerheiligenvakantie bijvoorbeeld) is het altijd duurder om te huren dan in het laagseizoen. Heb je een beperkt budget, kies er dan voor om een vakantiehuis te huren buiten de  schoolperiodes of ga voor een minder luxueus vakantiehuis. Je kan ook altijd een groepshuis huren in de ardennen en de huurprijs verdelen over meedere personen. Nog meer tips voor het huren van een vakantiehuis in de ardennen vind je hier.

Over de Auteur

Jolijn is auteur voor vakantiehuizen ardennen charmechalets.be en ardennen verhuur website ardennensite.be

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[379 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo