Van de Sint Pietersberg naar Kilimanjaro - Artikelpost

Van de Sint Pietersberg naar Kilimanjaro

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 193 | Aantal woorden: 709 | Datum: | 0 commentaar

 

De Sint Pietersberg is niet de hoogste ‘berg’ van Nederland, maar hij ligt wel aan het einde van een 500 kilometer lange wandelroute die bekend staat als het Pieterpad. Als het gaat om wandelen in Nederland, is het Pieterpad het absolute hoogtepunt. Veel verder kun je niet wandelen en het Langeafsandswandelpad is dan ook de bekendste van Nederland. Er zijn andere, zoals het Trekvogelpad of het Zuiderzeepad, maar het Pieterpad is er eentje van proportie.
Het Pieterpad kan in twee delen van 13 etappes verdeeld worden. Zo kunnen wandelaars het Pieterpad in hun eigen tempo afleggen. De meeste wandelaars doen het Pieterpad over een langere periode. Zo doen ze bijvoorbeeld twee of drie etappes in een lang weekend. Er zijn er natuurlijk ook die in één keer van Pieterburen, het startpunt van het Pieterpad, naar de Sint Pietersberg lopen. Langs de route Pieterpad zijn talrijke overnachtingsmogelijkheden en het grootste deel van de route is goed met het openbaar vervoer bereikbaar. Het gebeurt vaak dat mensen na het voltooien van het Pieterpad op zoek gaan naar andere uitdaging. De lange weg naar Santiago de Compostela, het wandelen van de Everest Base Camp Trek, of meteen maar van de Sint Pietersberg naar de Kilimanjaro, het Dak van Afrika. 


De Kilimanjaro is zeer populair bij zowel ervaren wandelaars als avonturiers omdat het beschouwd wordt als de gemakkelijkste van de Seven Summits. Het beklimmen van de berg vereist geen technische vaardigheden of uitrusting, zoals touw, harnas, stijgijzers of ijsbijl. De Kilimanjaro is niet alleen de hoogste top van Afrika, maar ook de hoogste vrijstaande berg ter wereld. De top, genaamd Uhuru Peak, ligt 5.895 meter boven de zeespiegel.

 

De Kilimanjaro ligt op slechts 300 kilometer van de evenaar, in Tanzania. Toen vroege ontdekkingsreizigers meldden dat ze gletsjers op de top van de Kilimanjaro zagen, geloofden de mensen ze niet omdat ze dachten dat het onmogelijk was dat het ijs zich zo dicht bij de hete, equatoriale zon kon vormen. De Kilimanjaro werd voor het eerst beklommen in 1889 door een Duitse geoloog Hans Meyer, een Oostenrijkse klimmer Ludwig Purtscheller en een lokale gids Yohani Kinyala Lauwo. Uiteraard heeft Mount Kilimanjaro beklimmen een andere voorbereiding nodig dan het lopen van het Pieterpad. En toch, als je het Pieterpad aan kunt, dan kun je ook zeker het Dak van Afrika aan! 

Over de Auteur

Wij van Bookatrekking.com schrijven over wandelavonturen in het binnen- en buitenland!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo