Veiliger autoreizen met huisdieren
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: ZoKiesje | Via Artikel Post
Gezien: 405 |
Aantal woorden: 890 |
Datum: Fri, 17 Jun 2022 |
0 commentaar
Sommige gezinnen kunnen zich niet voorstellen een vakantie te vieren zonder hun honden. Uit onderzoek blijkt dat zelfs bijna 95 procent van de huisdiereigenaren al ten minste één nachtelijke reis met hun huisdier maakte. Veel honden houden van reizen, maar het kan stressvol zijn voor jou en je huisdier als je niet bent voorbereid. Door vooruit te plannen, kan je ervoor zorgen dat je reis veilig en comfortabel is voor jou en je hond.
Als je van plan bent om met jew huisdier te reizen, of dat nu voor je plezier is of uit noodzaak, moet je een aantal stappen ondernemen om onderweg voorbereid te zijn op de behoeften van je hond. Reizen met de auto met honden, vooral lange reizen, vereist enige vooruitziendheid. Je kunt niet zomaar aannemen dat je alles wat je nodig hebt voor je huisdier tijdens de reis te krijgen.
10 tips voor veiliger reizen met de hond in de auto:
1. Hou je huisdier tijdens de rit in bedwang. Het is niet veilig voor jou of je hond als ze rondhuppelen in de auto terwijl je rijdt. Je moet je concentreren op het rijden, en de hond kan je afleiden als ze opgewonden raakt of bang wordt. Airbags zijn geweldig voor de mens maar ze kunnen je huisdier doden als je een ongeval krijgt en ze zitten in de voorstoel. Daarom moeten huisdieren op de achterbank zitten. De veiligste manier voor je huisdier om te reizen is in een reismand(je) dat met een gordel of ander anker aan de stoel is vastgemaakt. Zorg ervoor dat de reismand groot genoeg is voor je hond om op te staan, zich om te draaien en te gaan liggen.Je kan ook een veiligheidsgordel voor huisdieren gebruiken maar het is niet bewezen dat deze dieren beschermen tijdens een auto-ongeluk.
2. Maak een aantal korte ritjes met je hond om hem te laten wennen aan het rijden in de auto voordat je een lange reis gaat maken. Voer de duur van deze korte ritjes geleidelijk op tot je lange afstanden met je hond kunt afleggen.
3. Geef je huisdier drie tot vier uur voor vertrek een lichte maaltijd. Stop onderweg altijd om je hond eten te geven. Geef hem geen eten in een rijdend voertuig. Dit kan helpen om wagenziekte te voorkomen.
4. Laat je hond nooit alleen in een geparkeerde auto. Het is al een veiligheidsrisico temperaturen bovcen de 21 graden of rond het vriespunt. Voorbijgangers kunnen besluiten de ruit in te slaan om je hond te bevrijden als ze denken dat hij bij welke temperatuur dan ook binnen opgesloten zit.
5. Pak een reiskit in voor je huisdier. Zorg ervoor dat je de gezondheidsgegevens van je huisdier er bij stopt inclusief het bewijs van recente inentingen. Neem het gebruikelijke voer, water, medicijnen en voerbakken voor je huisdier mee. Neem ook de spullen mee die je nodig hebt om de behoefte op te ruimen, zoals afvalzakjes en een schepje. Om je huisdier gelukkig en bezig te houden tijdens de reis, kan je ook wat speeltjes meenemen, waaronder een paar nieuwe en een paar oude speeltjes. Tot slot, vergeet niet een EHBO-doos voor je huisdier mee te nemen.
6. Identificeer je huisdier. Je huisdier moet een microchip hebben, maar zorg er ook voor dat hij een halsband draagt met een ID-tag met je adres en mobiele telefoonnummer. Voor langere reizen en vakanties kan je een tijdelijk label kopen met het telefoonnummer van de bestemming waar je verblijft, voor als je huisdier tijdens je reis zoekraakt. Alle halsbanden moeten plat zijn, en gebruik nooit een wurghalsband bij je hond.
7. Laat je hond niet met zijn kop uit het raam rijden. Het valt niet te ontkennen dat dit sommige honden gelukkig maakt, en het is schattig om te zien. Je huisdier loopt echter het risico geraakt te worden door passerend puin of uit het raam gegooid te worden in geval van een botsing of als je onverwachts moet remmen of draaien. Als je tip 1 toepast, zal dit geen probleem zijn, maar het is de moeite waard om nogf maar eens te herhalen.
8. Neem de belangrijke documenten van je huisdier met je mee. Als je naar het buitenland gaat, kan een gezondheidscertificaat nodig zijn, naast een bewijs van inenting tegen hondsdolheid.
9. Neem je eigen water mee of geef de hond flessenwater. Het drinken van water uit een onbekende bron kan maagklachten veroorzaken.
10. Bereid je auto voor op je hond. Er zijn veel autostoelen en vloerhoezen die je auto beschermen en je hond meer comfort bieden. Als je vaak met je hond reist, is het misschien een goed idee om hierin te investeren.
We wensen je een hele veilige en diervriendelijke reis toe met deze tips!
Over de Auteur
ZoReisJe.nl
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen