Voorbereiden op een camper reis door Australië - Artikel Post - Artikel Marketing

Voorbereiden op een camper reis door Australië

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Ruitenbeek
Gezien: 1183 | Aantal woorden: 603 | Datum: Wed, 9 Nov 2011 | 0 commentaar

West-Australië staat bekend als het “echte” Australië. Met het droge, hete klimaat bijna het gehele jaar door, duizenden kilometers aan verlaten wegen door de 'middle of nowhere' omgeven door kilometers bruin/oranje kleurende vlaktes vol met erts en ijzer, termietenhopen zo hoog als huizen en alligators, zou dit goed het geval kunnen zijn. De enorme contrast van de verschillende landschappen zijn indrukwekkend; van het diverse tropische noordkant langs desert landschappen tot de zuidelijke bossen en vruchtbare gebieden.

Tips voor de camper

Wanneer je naar West Australië wilt, is er een belangrijke afweging die je moet maken. Wil je een tweedehands auto kopen, of wil je wil je toch een camper huren in Australië en vooral zelfvoorzienend zijn. Wanneer je met een camper of auto een roadtrip wilt maken, is het belangrijk om een aantal zaken in gedachten te houden.  Een goede voorbereiding thuis kan je veel geld en moeite besparen wanneer je “down under”bent.

  • Koop het boek Camps6. Dit boek kost ongeveer 50 dollar maar is zijn geld 100% waard. Camps6 bevat veel gedetailleerde kaarten en bijna alle (gratis) campings en standplaatsen voor de camper staan aangegeven.
  • Voor zonsopgang en na zonsondergang is het niet slim om in afgelegen gebieden te rijden. Vooral wanneer het schemert, zijn de kangoeroes het meest actief en voor je het weet heb je een kangoeroe onder je campers zitten.
  • Neem voor je eigen veiligheid altijd goede verlichting mee. Een zaklamp is nodig voor onvoorziene situaties, maar neem ook een extra lamp mee voor je camper. 
  • Zorg er voor dat je altijd één reserve wiel beschikbaar hebt. Zeker als je in gebieden komt die erg afgelegen liggen, zoals het Karajini National Park kan een lekke band fataal zijn.
  • Neem extra benzine mee door bijvoorbeeld twee extra jerrycans mee te nemen. De benzine prijzen zijn aanzienlijk hoger buiten de grotere steden.
  • Vergeet niet genoeg water mee te nemen! Water is op sommige plekken erg schaars.

Thuis voorbereiden

Natuurlijk kan er thuis al veel worden voorbereid. Zo is het slim om bijvoorbeeld de Lonely Planet al door te nemen en de interessante plekken markeren. Het bezoeken van de vakantie beurs valt ook onder een goede voorbereiding. De informatieve stand over Australië heeft vele soorten drukwerk beschikbaar zoals bijvoorbeeld, flyers, brochures en posters. Dit soort drukwerk is handig om een idee te krijgen van de vele mogelijkheden die West Australië biedt.

Vergeet niet, veel informatie is gratis beschikbaar. Gebruik de verhalen van je medereizigers om zelf alles uit je camperreis te halen. Er zijn veel beschikbare blogs en forums die vol staan met recente tips en trucs.

 Over de Auteur

Ik heb veel in Australie gereist en ben er veel mee bezig. Camper trips is mijn nieuwe passie.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo