FB pix Waar eilandhoppen Griekenland? - Artikelpost

Waar eilandhoppen Griekenland?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1101 | Aantal woorden: 528 | Datum: | 0 commentaar

Griekenland is een prachtig land. Of u nu naar het Noorden gaat met plaatsen als Thessaloniki en Metsovo, naar het Zuiden met een eiland als Kreta, naar het uiterste Westen met eilanden als Lefkas en Kefalonia of naar het Oosten met eilanden als Rhodos en Kos.  Overal vindt u de typisch Griekse gastvrijheid, een heerlijke keuken en een aangenaam klimaat.

Het is onmogelijk om dit land in een paar vakanties te leren kennen, daar is het simpelweg te groot en te divers voor. Het is ook niet zo dat u zomaar van Oost naar West rijdt, daar het bergachtige landschap het onmogelijk maakt om een loodrechte weg aan te leggen. Ook de vele eilanden (meer dan 227 bewoonde!) maken het leren kennen van het land niet gemakkelijker.

Een ideale manier om in een relatief korte tijd toch een groot deel van het land te zien is door te gaan eilandhoppen Griekenland. In bijvoorbeeld twee weken kunt u zo minstens 4 (kleine) eilanden met elkaar combineren. Daar u op elk eiland weer iets nieuws te zien krijgt blijft het vernieuwend. Nog beter is om een paar dagen extra voor uw vakantie uit te trekken en ook een gedeelte van het vaste land erbij te betrekken.

Zo combineert u bijvoorbeeld in een ruime twee weken het wereldberoemde Athene met bezienswaardigheden als het Acropolis en de tempel van Zeus. Vervolgens bezoekt u de opgravingen van Delphi waar men in de geschiedenis advies kwam vragen bij het Orakel. Een letterlijk hoogtepunt van Griekenland is Meteora. Dit zijn kloosters die hoog op rotsen zijn gebouwd. Echt een fantastisch indrukwekkend gezicht.

Na deze indrukken, kunt u het wat rustiger aan gaan doen op de eilanden van Griekenland. Eilandhoppen kan vanuit Meteora naar de Cycladen of naar de Ionische eiladen. De Cycladen zijn het meest gelieft om te eilandhoppen Griekenland. Combineer hier in een aantal dagen een paar eilanden en geniet van de verscheidenheid van de eilanden onderling, de ferrytochten en de zon.

De Ionische eilanden kunnen ook bezocht worden en zijn weer heel anders dan de Cycladen. Maar daarom niet minder geschikt om te eilandhoppen Griekenland. De Ionische eilanden zijn een stuk groener en doen wat Italiaanser aan. Combinaties maken is hier wat moeilijker door de grotere afstanden, maar de eilanden Lefkas, Kefalonia en Ithaki zijn heel gemakkelijk te combineren.

Over de Auteur

Eilandhoppen op Maat is een jonge organisatie die zich specialiseert in het op maat aanbieden van eilandhopreizen. Het mooie van eilandhoppen is dat u van de ene kleine wereld in de andere vaart en van de ene verbazing in de andere valt. In het zonnetje op het dek van de ferry neemt u voldaan afscheid van het ene eiland en bent u alweer nieuwsgierig naar wat u te wachten staat op het volgende eiland. Wij hebben persoonlijk alle eilanden bezocht, kennen de accommodaties die we aanbieden en kunnen u dus goed adviseren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo