Waarom een vakantiehuis in Oostenrijk een goed idee is - Artikelpost

Waarom een vakantiehuis in Oostenrijk een goed idee is

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 418 | Aantal woorden: 606 | Datum: | 0 commentaar

Tegenwoordig koopt men steeds vaker een tweede woning in Oostenrijk. En terecht, want het is een land wat veel te bieden heeft gedurende alle seizoenen.

Afwisselend

Wie aan Oostenrijk denkt, denkt uiteraard aan de prachtige natuur die het land te bieden heeft. In de winter kan men genieten van wintersportvakanties, waarbij je kan skiën en snowboarden door ongekende landschappen, gehuld in het wit. Meer winter kan je niet krijgen.
Verder kan je in de zomer in Oostenrijk je ook goed vermaken. Vooral als je van actie houdt ben je op de goede plek. Denk aan bergwandelingen door de Oostenrijkse Alpen.

Wil je natuur afwisselen met steden, dan is dat ook mogelijk. De hoofdstad van Oostenrijk, Wenen, weet zowel jongeren als ouderen aan te spreken. Er hangt een relaxte sfeer en de stad zelf is ruim opgezet. De gebouwen staan bekend om de prachtige architectuur, waar menig mens zich aan vergaapt. Daarnaast vallen de bezienswaardigheden goed af te wisselen met winkelen, aangezien alle bekende merken zich hebben gevestigd in Wenen.

Lage spaarrente

Veel mensen kiezen ervoor om hun geld te investeren in vastgoed. Dit komt door lage spaarrente. Oostenrijk is een vaak gekozen bestemming en staat op nummer zes van de meest toeristische bestemmingen van de Europese Unie. Na Duitsland is het zelfs het meest geliefde vakantieland van Nederlanders. Er zijn daarom ook talloze dorpen in Oostenrijk waar landgenoten wonen.
Daarnaast worden de woningen ook verhuurd aan toeristen. Dit levert uiteraard extra inkomsten op.

Populair

Het is makkelijk om de woning gedurende het jaar te verhuren aan andere toeristen. Dit komt omdat het land populair is in elk seizoen. De overheid vindt dit belangrijk en investeert daarom in het zomerseizoen. Dit doet de overheid door bijvoorbeeld fietspaden aan te leggen. Naast wandelen is Oostenrijk een geschikt land om te raften en aan canyoning te doen.

Wat een bijkomend voordeel is van de zomers in Oostenrijk, is dat ze steeds langer worden. Maanden als juni en september zijn heerlijke maanden om door te brengen in het land, waardoor een gemiddelde vakantiewoning twintig tot dertig weken per jaar verhuurd kan worden.

Verhuren

Een woning verhuren in het buitenland klinkt misschien als een hele opgave, maar het tegendeel is waar. Je kan jouw vakantiewoning verhuren via een verhuurmaatschappij. Dit levert vaak een gegarandeerd rendement op wat kan oplopen tot 8% per jaar.

Aanbod

Dat woningen in Oostenrijk steeds meer mensen aanspreken, blijkt uit het aanbod. Momenteel worden veel woningen bijgebouwd en het aantal bedden per vakantiewoning steeg de afgelopen vijf  jaar met 8%. De woningmarkt gaat goed en is stabiel. Wil jij ook een tweede woning kopen? Het is aan te raden om een expert in te huren die jou het beste kan helpen bij het vinden van een prachtig stulpje. 

Over de Auteur

Second Home Beurs helpt particulieren bij het vinden van hun ideale vakantiewoning in zowel binnen- als buitenland.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo