FB pix Wandelen in Zuid-Afrika: de beste routes buiten het seizoen - Artikelpost

Wandelen in Zuid-Afrika: de beste routes buiten het seizoen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 234 | Aantal woorden: 690 | Datum: | 0 commentaar

Zuid-Afrika is het hele jaar door de perfecte bestemming voor alle vakantiegangers die graag hun wandelschoenen aantrekken. Sommige routes zijn bijzonder goed voor de milde maanden van mei tot augustus. De weersomstandigheden voor een actieve vakantie zijn gunstiger dan in de hete Zuid-Afrikaanse zomer. Bovendien bieden sommige paden alleen in deze tijd van het jaar heel bijzondere ervaringen.

Bij mild en zonnig weer, vooral in de noordwestelijke provincies van Zuid-Afrika, zoals Mpumalanga of Limpopo, zijn de maanden mei tot augustus de ideale tijd om de landschappelijke schoonheid van de regenboognatie te voet te verkennen. Meer dan duizend routes leiden door het land, waarvan sommige juist in deze maanden een heel bijzondere charme hebben.

Door de groene wildernis: de Num-Num Trail in Mpumalanga

De bekroonde Num Num Trail, vernoemd naar een boomsoort, slingert door bossen, graslanden, langs spectaculaire kloven en talloze watervallen rond de Skurwebergpas. De route van 35,6 kilometer, die in vijf dagen kan worden afgelegd, is vooral populair bij Zuid-Afrikanen. Ongeveer drie uur rijden vanaf Johannesburg begint de wandeling op de R541 tussen Machadodorp en Badplaas. Het pad leidt door drie privélandgoederen die de eigenaren hebben vrijgegeven en biedt een glimp van de mooiste en meest ongerepte landschappen van Mpumalanga. Gasten verblijven in rustieke accommodaties, inclusief braai opties in de avond. De route met alle etappes en accommodatie is een vaste tocht en kan als totaalpakket geboekt worden. In de Zuid-Afrikaanse wintermaanden zijn er vaak bijzonder goedkope aanbiedingen.

Langs de Wild Coast: De Wild Coast Trail in de Oost-Kaap

De Wild Coast Trail verbindt de kustlijn van Port St. Johns met het kleine stadje Coffee Bay en biedt een glimp van de fantastische kustlandschappen van de Wild Coast en de cultuur van de Xhosa-stam die daar leeft. In vijf dagen wandel je door het voormalige Transkei-gebied, met zijn met gras begroeide heuvels, steile kliffen, idyllische stranden en soms dichte bossen. Een wandeling is met name aan te raden in de maanden augustus tot september, wanneer de walvissen en dolfijnen naar de Zuid-Afrikaanse kust komen. De tocht gaat door in totaal acht Xhosa-dorpen, waar wandelaars kunnen pauzeren en leren over de rijke cultuur van deze fascinerende stam. Vooral het uitproberen van de lokale keuken zoals Potjie en de warmte van de bewoners, die spannende verhalen kunnen vertellen over hun tradities, maken het bezoek de moeite waard. Onderweg zijn er accommodaties die zijn ingericht om de Wild Coast Trail te wandelen. Gasten kunnen zelfs verblijven in typische ronde Xhosa-hutten, direct aan de kust gelegen. Per dag wordt ongeveer 10-12 kilometer afgelegd voordat wandelaars Coffee Bay bereiken. De hike is als vast arrangement te boeken, bijvoorbeeld via Wild Coast Hikes, ook met gids.

Door de bush: The Olifants River Trail in Kruger National Park

Een wandeling door het bushlandschap van het Kruger National Park is voor veel bezoekers een absolute droom. De Olifants River Trail biedt het ultieme wandelavontuur in de Zuid-Afrikaanse wildernis. Het 42 kilometer lange parcours is alleen geopend van augustus tot oktober, als het droog is in het Kruger National Park en de dieren naar de waterpoelen komen om te drinken. De wandelaars zijn ongeveer vier dagen onderweg en beleven de dierenwereld van het beroemde nationale park van dichtbij. De tour wordt begeleid door een lokale gids. Tijdens de tour hangt er een echte avontuurlijke sfeer, omdat alle gasten hun eigen tent en eten meenemen en op geselecteerde plekken in hun eigen tent in de bush overnachten. Voor de start en na het einde van de trektocht kunnen bezoekers accommodatie boeken in Olifants of Letaba Camp, respectievelijk gelegen aan het begin en einde van de route. In elke grote stad zijn tenten te huur, bijvoorbeeld via Drive and Camp.

Over de Auteur

Madame Appetit wil je leven leuker, lekkerder en mooier maken. Met een focus op food, travel, style & home, inspireren we je dagelijks met diverse blogs!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo