Wanneer eilandhoppen Griekenland - Artikel Post - Artikel Marketing

Wanneer eilandhoppen Griekenland

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Eilandhoppenopmaat
Gezien: 525 | Aantal woorden: 501 | Datum: Thu, 6 Dec 2012 | 0 commentaar

De beste periode om te gaan eilandhoppen Griekenland ligt aan de eilandgroep die u gaat bezoeken. Over het algemeen is april – oktober het seizoen. April en Oktober zijn nog duidelijk laagseizoen en ook het weer kan iets minder zijn in deze maanden. Juli en augustus zijn hoogseizoen en dan vullen de eilanden zicht met toeristen. Vooral augustus is het druk daar de Grieken dan ook vakantie hebben.

Als u van plan ben om tijdens het eilandhoppen Griekenland naar de Ionische eilanden te gaan is het goed om te weten dat deze eilanden niet voor niets zo groen zijn. Het is aan te raden om april en oktober hier te mijden daar er erg grote kans op regen is.

Voor de Saronische Golf en de Cycladen kunt u het algemene seizoen aanhouden.

De Dodekanesos die nabij Turkije liggen hebben weer een wat beter klimaat. Oktober is het hier nog prima toeven. April is ook al lekker (zeker vergeleken met Nederland) alleen moet het zeewater nog op temperatuur komen.

Kreta heeft eigenlijk het gehele jaar door het beste klimaat daar het een stukje Zuidelijker ligt. Zeker de Zuidkant van het eiland is in april en oktober ook prima. Afgelopen maand (November 2012) was het in het Zuiden een gemiddelde van zo’n 25 graden. Kreta is wat lastig te combineren met andere eilanden. Santorini is te bereiken, maar wat misschien nog makkelijker is, is om te gaan eilandhoppen binnen Kreta. Het eiland is groot genoeg om 3 weken op 3 verschillende locaties te verblijven en nieuwe dingen te blijven ontdekken.

Is 2013 wel het jaar om te gaan eilandhoppen Griekenland?

De afgelopen jaren (en komende jaren) verkeert Griekenland in een crisis. Verschrikkelijk en hartverscheurend als je de verhalen van de lokale bevolking hoort, maar als toerist heb je er eigenlijk geen last van. Sterker nog, het is de ideale manier om de lokale economie te stimuleren. Restaurants zijn uiteraard open en zijn maar al te blij met de klandizie die ze krijgen.

Over de Auteur

Eilandhoppen op Maat is een organisatie die zich specialiseert in het op maat aanbieden van eilandhopreizen. Het mooie van eilandhoppen is dat u van de ene kleine wereld in de andere vaart en van de ene verbazing in de andere valt. In het zonnetje op het dek van de ferry neemt u voldaan afscheid van het ene eiland en bent u alweer nieuwsgierig naar wat u te wachten staat op het volgende eiland. Wij hebben persoonlijk alle eilanden bezocht, kennen de accommodaties die we aanbieden en kunnen u dus goed adviseren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo