Welke bezienswaardigheden zijn er op Corfu? - Artikelpost

Welke bezienswaardigheden zijn er op Corfu?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 263 | Aantal woorden: 526 | Datum: | 0 commentaar

Overweeg je om het eiland Corfu te bezoeken? Dan kijk je vast en zeker uit naar een paar leuke uitstapjes! Overweeg om een auto te huren wanneer je het eiland bezoekt, dat maakt het makkelijker om de verschillende attracties te bezoeken! Een bezoek aan Corfu is zeer zeker de moeite waard!

Mon Repos

In deze villa is Prins Philippe van Engeland geboren. Tegenwoordig doet de luxe villa dienst als museum. Het museum laat de geschiedenis van het eiland en van de verschillende nederzettingen zien.

Achilleion

Het Achilleion deed jarenlang dienst als het zomerverblijf van prinses Sissi van Oostenrijk-Hongarije. Hier vind je hedendaags een museum met interessante relieken van de familie van de keizerin. Ook zijn er meerdere kledingstukken (waaronder jurken) tentoongesteld.

Kerkyra (Corfu stad)

Kerkyra – ook wel Corfu stad genoemd – heeft een rijke geschiedenis en bestaat uit prachtige gebouwen in Venetiaanse stijl. Corfu was honderden jaren onderdeel van het Venetiaanse rijk en dat zie je overal terug! Esplanade (de gebouwen aan het grasveld) zijn het hoogtepunt.

Spyridon kerk

Deze prachtige Orthodoxe kerk mag niet ontbreken aan een bezoek aan Corfu! Je kunt de kerk en de onderliggende crypte gratis bezoeken.

Pantokrator berg

Huur een auto en rijd tot de top van de Pantokrator berg! De tocht naar de top voert je langs adembenemende landschappen. Op de top kun je de andere ionische eilanden zien. Daarnaast kun je op de top van de berg een klooster en kerkje bezoeken (met prachtige muurschilderingen). De tocht naar boven bestaat uit veel haarspeldbochten dus geen aanrader voor wie snel misselijk wordt.

Paleokastritsa

Deze prachtige kustnederzetting is de droom van iedere toerist! Vertoef in een bar of boek een ligstoel (voor een paar euro) aan een van de vele stranden die dit dorpje rijk is. Paleokastritsa is ook dé duik- en snorkelbestemming van Corfu, dus vergeet je spullen niet!

Vlacherna klooster en muizeneiland

Het Vlacherna klooster is een klein kloostertje dat op een schiereiland ligt in de zee (in de buurt van het vliegveld). Via een bootje maak je de oversteek naar muizeneiland. Deze bestemming komt onder andere voor in de film For Your Eyes Only van James Bond! De vliegtuigen die over de dijk naar het meer vliegen kun je bijna aanraken!

Alle bezienswaardigheden van Corfu kun je het beste met de auto bereikenOver de Auteur

De Schrijver bezocht Corfu onlangs voor zijn vakantie en bezocht alle bezienswaardigheden.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[373 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[170 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo