Zo zorg je voor stroom tijdens je trip - Artikelpost

Zo zorg je voor stroom tijdens je trip

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 169 | Aantal woorden: 1075 | Datum: | 0 commentaar

Stroom is belangrijk in ons dagelijks leven. Het geeft ons licht, en laat ons eenvoudig communiceren met elkaar. Op vakantie is er soms wel eens een zoektocht naar een stopcontact, bijvoorbeeld om je telefoon op te laten. In dit artikel geven we de tips en trucs om te zorgen voor voldoende energieopslag tijdens je trip. 

Kleine zonnepanelen

Kleine zonnepanelen kunnen voor aardig wat stroom zorgen tijdens je trip naar het buitenland. Dit kan je vaak eenvoudig opslaan in een powerbank. Hierna kun je doormiddel van een usb aansluiting veel apparatuur zoals je telefoon opladen.

Wees voorbereid

Het scheelt best wat stress en moeite als je met al je apparatuur al vol opgeladen op reis gaat. Wees voorbereid en laad alles even van te voren goed op. Je kan bijvoorbeeld je fotocamera al opladen en je powerbank al aan de stopcontact doen. Dit scheelt later weer tijd. 

Ook is het handig om een autolader mee te nemen. Hiermee kan je tijdens het rijden (als bijvoorbeeld je powerbank leeg is) al je spullen opladen zoals je telefoon. De autolader laadt andere apparatuur op doormiddel van een usb connector punt. Deze heeft er vaak 1 maar kan ook verkrijgbaar zijn met meerdere usb connector punten. 

Energie besparen

Tijdens je trip vergeten veel mensen dat je ook energie kunt besparen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld thuis alle stekkers uit de stopcontacten te halen. Je kijkt namelijk geen tv of ander apparatuur. Hierdoor maak je tevens je huis een stuk veiliger. Door al je stopcontacten eruit te halen zorg je er namelijk voor dat de kans op kortsluiting minder groot is. Handig voor als je niet thuis wilt komen en er een verrassing voor je staat. 

Ontdooi daarbij je vriezer. Deze heb je als je voor een langere tijd weggaat toch niet nodig. Ook kan je je vriezer juist vol gooien. Als je toch weg bent schimmelt het eten waarschijnlijk in de koelkast. Als je terug bent en het zit in de vriezer dan is het eten vaak nog goed om te eten. 

Gooi de temperatuur omlaag. Als je niet thuis bent is het natuurlijk niet nodig dat het nog 21 graden blijft in de woonkamer, de temperatuur kan daardoor makkelijk worden verlaagd naar bijvoorbeeld 13 graden. 

Let op inbraak

Gebruik tijdschakelaars en zet je lampen niet 24/7 aan. Tijdschakelaars zorgen ervoor dat de lampen alleen aan gaan wanneer het donker begint te worden. Hierdoor lijkt het voor inbrekers alsof er iemand nog in het huis is en zij niet kunnen inbreken. 

Sluit alles goed af en laat geen sleutel in het deurslot. Hierdoor is het slot namelijk makkelijker open te maken. Ook kan je aan je buren vragen of zij rekening kunnen houden met het huis of in sommige gevallen even langs komen en de planten wat water geven. Hierdoor houden zij het ook vol! 

Tot slot is het natuurlijk vooral genieten van de vakantie en even rustig bij te komen van alle andere hectische dagen in het jaar. Geniet ze maar! Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo