FB pix Deze dingen moet je weten voordat je een website laat maken - Artikelpost

Deze dingen moet je weten voordat je een website laat maken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 494 | Aantal woorden: 717 | Datum: | 0 commentaar

Ben je net voor jezelf begonnen of start je een nieuw bedrijf? Dan kan een website in deze online wereld zeker niet ontbreken. Of misschien ben je wel toe aan een volledig nieuwe website voor je bestaande bedrijf. Je website is je visitekaartje, het uithangbord aan de online gevel en geeft de bezoeker alle informatie die diegene nodig heeft.

Voordat het zo ver is, komt er nog wel wat leuk werk bij kijken. Wat dat precies is, lees je hier.

Claim je domeinnaam
Als het goed is, heb je al een naam voor je (nieuwe) bedrijf. Je wilt graag dat klanten je online weten te vinden en dat je naam terugkomt in het adres van jouw website. Bijvoorbeeld Telstar Web heeft een website dat heet www.telstar-web.nl.  Dit webadres is een domeinnaam. Claim deze naam. Dan is het van jou.

Het SSl Certificaat
Je hebt er misschien nog niet eerder van gehoord, maar je zult het vast eens gezien hebben. Als je een internetadres hebt ingetypt, dan zie je voor dat adres een slotje. Het SSL certificaat. Het is de beveiligde verbinding tussen de server en de browser.

Een ontwerp voor je website
Hoe wil je dat je website er uit komt te zien? Wat wil je met je website bereiken?
Bij het maken van een website zijn dit vragen waar je samen met je webbouwer antwoorden op gaat vinden.
Soms is een maatwerkoplossing de beste oplossing, soms volstaat een website die op Word Press gebaseerd is. Ga op zoek naar een partij die je beide mogelijkheden biedt. Wil je een website met een eigen look & feel? Dan is een maatwerkoplossing een goede keuze.

Een logo maken of laten maken
Er zijn voorbeelden genoeg waarbij je alleen maar het logo hoeft te zien en je direct kunt vertellen van wie het logo is en wat ze doen of verkopen.
Een logo moet bij jou passen. Maar ook bij je doelgroep. De kleuren die je gebruikt, trekt bepaalde mensen aan of stoten mensen af. Wat past bij jou?

Huisstijl
Net als het ontwerpen van een logo is het ontwerpen van een huisstijl een belangrijke stap. Je huisstijl zijn de teksten, foto’s en video’s of animaties die afgestemd zijn op dat wat jij wilt uitdragen naar en wilt vertellen aan je doelgroep.

Bij het schrijven van je teksten moet je rekening houden met je doelgroep. Voordat je doelgroep op jouw website terecht komt, zul je er voor moeten zorgen dat je website online gevonden wordt. Daarvoor kan je gebruik maken van zoekmachine optimalisatie, afgekort SEO. Naast de tekst op je website is de menustructuur van je site ook belangrijk. Voor een verdere optimalisatie in de zoekmachines kan je zorgen voor links naar je website vanaf andere webpagina's. Dit heet linkbuilding.

Foto’s en afbeeldingen

Wij zijn erg visueel ingesteld. Beeld zegt vaak meer dan woorden. Een foto van je team, jezelf en je eventuele producten mag natuurlijk niet ontbreken op je website.

Daarnaast is het goed om bij je teksten afbeeldingen en foto’s te plaatsen.

Over de Auteur

Als webdesigner weet ik als geen ander met welke punten er rekening gehouden moet worden bij het ontwerpen van een website. Graag deel ik mijn ervaringen en tips.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo