Een webshop met WordPress of Joomla - Artikel Post - Artikel Marketing

Een webshop met WordPress of Joomla

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Niels
Gezien: 471 | Aantal woorden: 371 | Datum: Wed, 3 Dec 2014 | 0 commentaar

Tegenwoordig wordt het steeds eenvoudiger om een webshop te starten. Je hebt verschillende open source software-pakketten, waaronder PrestaShop en Opencart. Toch kun je op een hele simpele manier van jouw WordPress-website of Joomla-website een webshop maken.

Een webshop maken met behulp van WordPress.

WordPress heeft zich de laatste jaren ontwikkelt tot het grootste content-management-systeem van de wereld. Niet alleen is het systeem zeer eenvoudig in gebruik, je kunt een bestaande website ook gemakkelijk uitbreiden tot een webshop. Met behulp van de handige WooCommerce-plugin kun je in een aantal stappen gemakkelijk een webwinkel opzetten. De meeste gebruikers vinden het vaak nog wel lastig om variabele producten op te zetten en gebruik te maken van de geavanceerde verzendkosten berekenen binnen WooCommerce.

Een webshop maken met behulp van Joomla.

Ook Joomla geeft je de mogelijkheid om een webshop op te zetten. Hiervoor kun je gebruik maken van de VirtueMart plug-in. Joomla is een stukje lastiger dan WordPress, maar de mogelijkheden zijn daarentegen weer eindeloos. Joomla wordt vooral gebruikt door de ervaren gebruikers. De meeste mensen verkiezen echter WordPress boven Joomla vanwege het gebruikersgemak en het updaten van het systeem. Binnen Joomla is het veel lastiger overstappen naar een nieuwe uitgave. Denk aan Joomla 2 naar Joomla 3. 

De systemen zijn overigens vrij eenvoudig en kunnen ingebouwd worden binnen bestaande WordPress of Joomla-websites. Overigens kan het ook handig zijn om een volledige webshop te starten met behulp van de uitgebreide open source webshop systemen. Het systeem is een stuk zwaarder en lastiger, maar je hebt oneindig veel mogelijkheden op het gebied van configuratie, marketing en analyseren van sales. 

Je moet zelf een afweging maken wat je het liefst hebt. Bekijk de links in het artikel om snel en eenvoudig je website op te zetten. Succes met jouw website!Over de Auteur

Ik schrijf graag informatieve tutorials over het gebruik van Joomla of WordPress.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[379 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo