Het werk van een webdesigner - Artikelpost

Het werk van een webdesigner

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 274 | Aantal woorden: 602 | Datum: | 0 commentaar

Het werk van een webdesigner bestaat uit verschillende werkzaamheden. Zo maakt hij of zij niet alleen jou website of webshop. In de meeste gevallen ontwerpen zij ook het logo van een bedrijf. En indien gewenst kunnen ze ook de huisstijl nog eens ontwerpen. Vaak heeft de webdesigner een technische achtergrond. Zij zullen onder meer de programmeertalen van HTML en PHP goed begrijpen. Maar ook hebben ze wel werk ervaring met CMS systemen zoals bijvoorbeeld Wordpress of Joomla. Een logo laten ontwerpen is echter het belangrijkste voor herkenbaarheid op het internet. Met een goed en herkenbaar logo weten klanten je vaak terug te vinden op bijvoorbeeld social media. De beste reclame is vandaag de dag juist via visuele objecten zoals een logo, foto of video.

Waaruit bestaat het werk van een webdesigner

werk van een webdesigner begint bij een gesprek met de klant. Aan de hand van gerichte vragen kan de webdesigner bepalen hoe de website eruit gaat komen te zien. In de meeste gevallen heb je hier natuurlijk zelf ook nog wat over te zeggen. Maar zij kunnen vast een opzetje geven van de mogelijkheden die er zijn. Vervolgens gaan zij meestal vrijwel direct aan de slag voor je. Soms krijg je na een week al een gedeelte van de website te zien. Dit noemen ze dan een conceptfase om alvast een indruk te geven hoe het eruit gaat komen te zien. Als jij jouw goedkeuring geeft kunnen zij verder gaan met het ontwerpen van de website. Naast een webdesign is het ook belangrijk om een Google Mijn Bedrijf pagina te maken. Dit zorgt ervoor dat je ook vindbaar bent in Google Maps. Maar daarnaast ben je ook goed te bereiken via telefoon,website of e-mail. Het is als het ware een extra verkoopkanaal waar klanten snel op terecht zullen komen.

Welke diensten kunnen zij doen ?

Het werk van een webdesigner is heel erg divers. Ze kunnen namelijk een gebruiksvriendelijk website ontwerpen voor jou met bijvoorbeeld een CMS systeem. Maar ook een complete maatwerk webshop met alles erop en eraan. Daarnaast ontwerpen zij vaak ook het logo en de huisstijl. Indien gewenst kun je ze vaak ook vragen of ze het briefpapier of visitekaartjes kunnen ontwerpen. Zo heb je 1 adres waar je met al je vragen terecht kunt. Ook verlenen zij in sommige gevallen marketing diensten. Bijvoorbeeld het goed instellen van SEO instellingen zodat jouw website of webshop wordt gevonden in Google en andere zoekmachines. Maar ook kunnen zij adviseren of betaalde marketing wellicht een optie voor je is.Over de Auteur

Als webdesigner weet ik als geen ander wat er allemaal komt kijken bij het maken van een website. Graag deel ik mijn tips en ervarigen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[163 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo