Joomla website maken? Waarom vooral NIET! - Artikel Post - Artikel Marketing

Joomla website maken? Waarom vooral NIET!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 507 | Aantal woorden: 1790 | Datum: | 0 commentaar

De nadelen van Joomla

Natuurlijk is Joomla niet alleen maar slecht. Voor een selecte groep is Joomla goed te gebruiken voor het maken van een website. Maar hebt u wel de juiste kennis om een Jooma website te beheren? Zoekt u niet beter naar een andere CMS, zoals Drupla of WordPress?

 

De nadelen op een rij:

  • Het instapniveau voor het maken van een joomla website wordt als grootste nadeel van Joomla ervaren.

  • De lay-out is niet heel erg flexibel, waardoor vele Joomla website op elkaar lijken. Het vereist heel wat kennis van CSS om een design te maken dat erg afwijkt van de standaard templates.

  • De cyber security is niet goed te waarborgen.

  • Het verdelen van gebruiksrechten wordt als moeilijk ervaren. Als er meerdere mensen gebruik moeten maken wordt dit een probleem.

 

Welke anderen zeggen:

Joomla! websites die ik op het web tegenkom vind ik allemaal 13 in een dozijn. Je ziet overduidelijk dat het templates zijn.” - Patrick Keizer van Keizer & co (bron)

 

“Joomla! is als CMS niet altijd even flexibel. De doorontwikkeling (van de basisinstallatie) gaat relatief langzaam doordat deze afhankelijk is van een selecte groep programmeurs (in tegen stelling tot een WordPress- of Drupalinstallatie, die het juist moeten hebben van de grote en actieve achterban). Op dit moment is het de vraag of Joomla de snelle ontwikkelingen op het web bij zal kunnen houden.” - Factor Tachtig

 

“Persoonlijk vind ik Joomla, voor mijn doelstellingen niet toereikend:

Lay out, zoekmachine vriendelijkheid en gebruikersgemak wegen niet op tegen Wordpress.” - Trouwdecoratie.nl (bron)

 

Het blijft uiteraard een systeem waar je zelf voor verantwoordelijk bent, ook by security problemen. (...) Ben je met meerdere mensen aan het werk dan is het in ieder geval lastig te noemen dat Joomla de gebruiksrechten en toegangsmogelijkheden verdeeld heeft in een aantal standaard groepen.” - Jacky Valk (bron)

 

“Voor een beginnend gebruiker is Joomla veel te ingewikkeld.” (bron)

 

Wat dan wel?

Aangezien we dit artikel niet te negatief willen afsluiten, zullen we eindigen met een tip. Deze met de befaamde quote van Hannibal Smith: “People often oversee what’s right under their noses”: Misschien ziet u WordPress als een wel leuke site voor mensen die hun reisverslag ergens willen dumpen. Maar WordPress is veel meer dan dat!

 

Niet voor niets is WordPress het meest gebruikte CMS. W3Techs, de autoriteit op het gebied van webtechnologie, onderzocht de 10 miljoen meest bezochte websites. Binnen de Content Management System-markt scoort WordPress een aandeel van 59,9%! Er zijn dus 221.000 websites die op het CMS WordPress draaien onder de 10 miljoen beste (professionele) sites. Joomla komt als tweede binnen (8,3%) en Drupal als derde (5,2%).




De voordelen van WordPress worden met de update versie 3.7 alleen maar groter. Automatisch updaten en een extra beveiliging om nooit meer gehackt te worden zijn een paar van de recente verbeteringen. Lees hier over het nieuwe WordPress.

Over de Auteur

Freek Keesen loopt stage bij We Are Media en doet aan online content marketing hiervoor. Daaronder valt ook JijOnline, dat WordPress websites maakt voor particulieren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

gerardkempers
[391 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[119 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[118 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[111 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo