Magento webwinkel basics | interview met webdeveloper deel 1 - Artikelpost

Magento webwinkel basics | interview met webdeveloper deel 1

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 633 | Aantal woorden: 739 | Datum: | 0 commentaar

Magento webwinkel basics | interview met Techtwo deel 1

Magento is een Open Source webwinkel systeem die sinds de lancering het e-commerce landschap heeft veroverd. De Magento webwinkel is het meest gebruikte en populairste e-commerce oplossing van de wereld, en dat is ook niet voor niets. Ook deze webdevelopment partij koos voor Magento als webwinkelsysteem. Om meer te leren over dit platform, kun je gerust eens dit artikel doorlezen.

Wat betekent Open Source?

Letterlijk vertaald naar het Nederlands betekent Open Source: open bron. Dit betekent dat de broncode van de software vrij beschikbaar is voor ieder. Je kunt deze kopiëren en je eigen webwinkel mee creëren. Deze broncode kun je dus ook zelf aanpassen. Er komen geen auteursrechten of toeslagen bij kijken, dus verspreiden is ook mogelijk. Doordat deze broncode open is, wordt er door een grote gemeenschap van programmeurs aan deze code gewerkt.

Waarom is Magento zo populair?

Zoals hierboven vermeldt, is er een grote gemeenschap aan programmeurs die maar al te graag aan deze broncode werken. Sterker nog: Magento heeft de grootste gemeenschap aan programmeurs en ontwikkelaars. Samen zorgen deze programmeurs voor ontelbare beschikbare functies, betaald of zelfs onbetaald. Ben je benieuwd naar deze functies? Er staan er al heel veel op Magento Connect, een soort marktplaats voor modules en extensies voor Magento webshops. Wat Magento ook zo populair maakt, is de snelle reactietijd op nieuwe ontwikkelingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van Google+, na 1 dag was er al een Magento functie beschikbaar die ervoor zorgde dat de Magento webshop op alle productpagina’s was voorzien van de bekende +1 button. Dit werd weer mede mogelijk gemaakt door die grote gemeenschap aan programmeurs. Vrijwel alles is mogelijk met Magento. Je kan er klein mee beginnen, en groot eindigen. Magento is zowel geschikt voor zowel een beginnende als een meer ervaren webwinkelier.

Kan men zelf met Magento werken?

Ja, maar technische kennis is hiervoor wel een vereiste. Magento is gecompliceerd, en een beetje hulp van ervaren developers of een webdevelopment partij raad ik ook sterk aan. Zit je zelf bomvol met technische kennis? Dan heb ik niets gezegd. De basics van Magento zijn overigens best snel geleerd, maar er zijn zoveel mogelijkheden waar je wel van op de hoogte moet zijn wil je maatwerk functies gaan gebruiken, of een leuke module of extensie bent tegengekomen. Wil je het beste uit je online onderneming halen? Dan is het inschakelen van een technische partij een must. Om in ieder geval die basics onder de knie te krijgen, kun je kijken naar de Magento handleiding die deze internetpartij in het Nederlands heeft vertaald.

Wat zijn de nadelen van een Magento webshop?

Dat er zoveel Magento functies en extensies beschikbaar zijn voor een Magento webshop, kunnen we ook zien als een nadeel. Het ontwikkelen van een webshop in Magento is hierdoor namelijk een stuk lastiger dan webwinkels met de e-commerce platformen die vroeger werden gebruikt. Een developer die in Magento een maatwerk functionaliteit ontwikkeld moet ervoor zorgen dat hij de ‘kern’ van Magento niet aanraakt. Zo wordt er om de ‘basis’ heen gebouwd. Dit heeft voor een webwinkelier niet zo veel gevolgen, behalve dat een maatwerk stuk hierdoor wel meer investering vraagt dan gewoon een standaard module installeren zonder dat je de gevolgen daarvan weet. Dat het beter is om de module in te laten bouwen door een externe partij, is omdat veel Magento modules niet zomaar met elkaar samen willen werken, hierdoor sluipen er foutjes binnen en kan het zijn dat je webshop niet meer werkt. Niet alle Magento ontwikkelaars hebben genoeg ervaring om specifieke design wensen goed te implementeren. Niet alleen modules, maar ook design wensen vragen om flinke Magento kennis. Magento is ook een redelijk zwaar en gecompliceerd platform. Daardoor is een specifieke hosting oplossing een must. De hosting die je hierop aansluit niet de eerste beste goedkope oplossing zijn. Zoek een betrouwbare hosting partij met ervaring in Magento webshop hosting.Over de Auteur

Dit interview is gehouden met een webdevelopment partij gespecialiseerd in het ontwikkelen van conversie verhogende Magento webshops. Laat je Magento webshop ook bij deze partij ontwikkelen en haal meer omzet uit je online onderneming.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo