FB pix Nieuw uiterlijk Google - Artikelpost

Nieuw uiterlijk Google

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1359 | Aantal woorden: 518 | Datum: | 0 commentaar

Google krijgt weer een nieuw uiterlijk. Eerder was Google al aan het testen met het startscherm. Hierbij werd in eerste instantie alleen de zoekbox getoond en vervolgens verschenen de overige elementen met een 'fade-in' effect.

Zoekopties

Dit keer ligt de focus op de beschikbare zoekopties van Google. Deze zoekopties zijn altijd al beschikbaar geweest via een link onder de zoekbox op de resultatenpagina.

Zoekopties-Google

Verschillende Zoekopties Bij Zoekopdrachten Klein

Bij de nieuwe interface staan deze opties standaard aan. De opties die worden weergegeven zijn afhankelijk van de zoekopdracht.

 

Paginavoorbeelde in Google Klein

Een andere optie die aangezet kan worden zijn de paginavoorbeelden. Als deze optie wordt aangezet wordt er voor iedere pagina een voorbeeld van de pagina naast de resultaten weergegeven. Dit is overigens niet altijd mogelijk en heeft waarschijnlijk te maken met de beperkingen van de Google-bot op de benodigde mappen van de website. Bijvoorbeeld een beperking in het robots.txt bestand.

 

Afbeeldingen zoeken op kleur Klein

Bij het zoeken naar afbeeldingen kan een kleur gekozen worden. De resultaten zullen hier op worden aangepast. Door het aanklikken van bijvoorbeeld de kleur geel, zullen alle afbeeldingen hoofdzakelijk uit de kleur geel bestaan.

Niet altijd zichtbaar

Het nieuwe uiterlijk wordt overigens nog niet altijd en bij iedereen weergegeven. De interface zal waarschijnlijk, net zoals alle andere tests van Google, gelijkmatig worden uitgerold over de bezoekers. Het is te verwachten dat er ook nog andere functionaliteiten worden toegevoegd, zoals bijvoorbeeld automatische herkenning van de lokatie van waaruit de zoekopdracht wordt uitgevoerd.

Google hoopt door deze aanpassingen haar zoekmachine nog gebruiksvriendelijker te maken. Het is dus even afwachten wanneer (en of) deze interface daadwerkelijk voor iedereen beschikbaar is.

Kortom het uiterlijk van een website wordt steeds belangrijker.

 Over de Auteur

Atlan is een dienstverlener uit Eindhoven, Noord-Brabant. Vanuit ons pand aan de Boschdijk bedienen we onze klanten.

Fullservice

Voor al uw IT gerelateerde vraagstukken kunt u bij Atlan terecht. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van een nieuwe website of voor het oplossen van een storing aan uw netwerkomgeving. Atlan staat altijd voor u klaar.

System Management

Goede communicatie binnen uw organisatie is heel belangrijk maar wordt ook steeds belangrijker. Het systeembeheer van uw netwerk moet daarom in goede handen zijn. Met alle ongemakken binnen de IT omgeving kunnen wij u assisteren.

Internet & Development

Atlan heeft ruime ervaring in het ontwikkelen van gedegen websites die ook nog eens handig in gebruik zijn. Door gebruik te maken van een CMS kunt u zelf op eenvoudige wijze uw website onderhouden. Hosting van uw site doen wij, indien gewenst, ook in eigen beheer. Met zoekmachine optimalisatie kunnen wij ervoor zorgen dat er meer bezoekers op uw website komen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo