Op zoek naar een webdesigner? Lees dan deze drie waardevolle tips - Artikelpost

Op zoek naar een webdesigner? Lees dan deze drie waardevolle tips

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 245 | Aantal woorden: 509 | Datum: | 0 commentaar

Of je een compleet nieuwe website wil bouwen of een bestaande website laat bijwerken, het selecteren van de juiste webdesigner is het begin van jouw online succes. Maar welke webdesigner is de ideaal voor jouw bedrijf? We zetten onze top drie tips voor jou op een rijtje.

Bepaal jouw budget

Veruit de meeste webdesigners en bureaus werken op basis van tijd. Zij brengen het gewenste ontwerp en de functionaliteiten in kaart en maken daarna een inschatting van de tijd die het kost. De kosten worden berekend door het aantal geraamde uren met het uurtarief te vermenigvuldigen. Klinkt simpel, toch? Maar let op; vraag altijd naar het uurtarief. Zeker als er grote verschillen zitten tussen de de bedragen van de verschillende aangevraagde offertes. Als referentiepunt ligt het sectorgemiddelde waarschijnlijk rond de €400 per dag (of €50 per uur). Voordat je geld uitgeeft, is het cruciaal om te beslissen wat het doel van je website is. Wil je alleen je diensten en portfolio vermelden? Of begin je een webshop en is dit je grootste inkomstensbron? Als u uw website niet als een waardevol bezit ziet, onderschat u dan misschien het aantal mensen dat online naar uw producten of diensten zoekt? Google biedt een hulpprogramma voor het plannen van zoekwoorden waarmee u kunt zien hoeveel mensen naar een bepaald zoekwoord of een bepaalde woordgroep zoeken. Dit kan een goed begin zijn bij het begrijpen van de potentiële bekendheid die een goede website met zich mee kan brengen.

Bekijk hun portfolio

Elke webdesigner die zijn goud waard is, heeft een groot aantal websites in zijn portfolio. Als er geen website uit jouw branche tussen staat, zoek dan naar vergelijkbare websites uit een andere branche. Een andere methode is om te kijken naar de stijl en ontwerp van portfolio sites. Vergeet hierbij niet dat de beste ontwerpers jouw design aanpassen aan de doelgroep die je wil benaderen. Probeer objectief naar de websites en bedenk of je ze graag zou gebruiken als je tot hun doelgroep zou behoren. Zou u voldoende onder de indruk zijn van het bedrijf dat wordt gepromoot om contact met u op te nemen? Is het gemakkelijk genoeg om met hen in contact te komen?

Onderzoek referenties

Neem contact op met de bedrijven die in de portfolio vermeld staan. Vraag om een referentie bij iemand die rechtstreeks met met de websitebouwer heeft gewerkt. Stel vragen zoals:

 • Waren ze makkelijk om mee samen te werken?
 • Bleven ze binnen het budget?
 • Kwamen ze afspraken na?
 • Bieden ze goede ondersteuning op lange termijn?


 • Over de Auteur

  Daan Gielen publiceert artikelen over marketing, wonen en gezondheid

  Gerelateerde artikelen


  - deel dit artikel met anderen


  Beoordeling: Nog niet beoordeeld
  Login om te stemmen

  Commentaar

  Geen commentaar geplaatst.

  Commentaar toevoegen

  Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
  ComputerComputer

  Artikel Kenwoorden  Top Auteurs

  gerardkempers
  [393 geplaatste Artikelen] feed
  Niels78
  [367 geplaatste Artikelen] feed
  Janwillemhar1990
  [186 geplaatste Artikelen] feed
  BrianA
  [149 geplaatste Artikelen] feed
  sannevermeulen
  [147 geplaatste Artikelen] feed
  Posterwinkel
  [123 geplaatste Artikelen] feed
  artikelplaatsen
  [113 geplaatste Artikelen] feed
  LoraineQuel
  [76 geplaatste Artikelen] feed
  Relatiegeschenken Gullegever.nl
  [75 geplaatste Artikelen] feed
  Sjoerd de Groen
  [73 geplaatste Artikelen] feed


  artikelpost logo