FB pix Product detail pagina - Artikelpost

Product detail pagina

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1749 | Aantal woorden: 823 | Datum: | 0 commentaar

Laat zien wat je in huis hebt. Als je niet goed presenteert wat je je klanten te bieden hebt, loop je het risico dat ze zo weer verdwenen zijn van je pagina. En dat zou jammer zijn. Helemaal wanneer je wel kunt bieden waar ze naar op zoek zijn. Een mooie duidelijke product detail pagina is daarom een must. Waar moet je op letten bij het gebruiksvriendelijk maken van jouw product detail pagina?

Duidelijkheid op je product detail pagina!

Het lijkt vanzelfsprekend; zorg dat je product detail pagina gaat over het product dat je onder de aandacht wilt brengen. Wees duidelijk! Toch zijn er vele product detail pagina’s online te vinden, die rommelig, niet up to date en niet gebruiksvriendelijk zijn. Duidelijkheid is het sleutelwoord.

Zorg daarom voor alle informatie over het product in een duidelijke en leesbare vorm. Er zijn genoeg product pagina’s waarop je als bezoeker door de bomen het bos niet meer ziet. Werk daarom met tabellen en keuze menu’s.

Kijk eens als een bezoeker naar je eigen product pagina. Zie je meteen waar de pagina over gaat? Hoe lang moet je de informatie bekijken voordat je gevonden hebt waar je naar zoekt?

 

Als je niet binnen drie seconden vindt waar je naar op zoek bent, klik je weg. En dat doet de bezoeker van jouw product detail pagina ook. Zorg daarom dat je de informatie biedt die je logischerwijze van een pagina over dit product mag verwachten.

Wees je bewust van verschillen in bezoekerswensen

Wees bewust van het feit dat de bezoeker misschien niet meteen wil bestellen en eventueel meer informatie wil of wil vergelijken met een ander product dat je ook op je pagina’s hebt. Geef de mogelijkheid om daarheen te klikken en zorg dat die mogelijkheid ook wordt gezien.

De bezoeker die naar net wat anders op zoek is moet de doorklik optie namelijk weer binnen die drie seconden zien, anders vertrekt hij van je pagina. Laat hem daarom niet zoeken!

Waar moet je voor wat klikken?

Duidelijkheid is belangrijk. Vooral wanneer het er om gaat dat de bezoeker het product wil bestellen of een andere actie wil uitvoeren, die precies overeen komt met waarvoor jij de product detail pagina hebt gemaakt. Zorg dan ook dat het gemakkelijk en duidelijk is waar je moet klikken. En maak het klikken een logisch gevolg van wat ervoor staat.

Maak het je klant ook niet onnodig lastig door de doorklik mogelijkheid onder aan de pagina te zetten, zodat de bezoeker eerst helemaal naar beneden moet scrollen. En zorg dat de knop opvalt en niet te missen is. Ook als iemand de tekst op de pagina niet leest.

Wat als de bezoeker wil bestellen?

Zorg ook dat de bezoeker een transparante pagina te zien krijgt op het moment dat hij op de knop om te bestellen klikt. Niets is zo vervelend als iets willen kopen maar niet weten hoe. Maak daarom het bestellen heel duidelijk en als het even kan, niet te lang.

Je kunt op de product detail pagina al de verschillende opties geven die er eventueel zijn in de bestelling. Zo weet de klant al wat je te bieden hebt en kan hij de verschillende opties bekijken zonder de pagina te verlaten. Ook kan je de prijs laten uitrekenen, om verrassingen voor je klant aan het einde van de bestelprocedure te voorkomen.

Wat is een mooi voorbeeld van een goede product detail pagina?

De meeste informatie die hierboven staat is heel logisch. Toch blijft het lastig je eigen pagina’s met de blik van een bezoeker te bekijken. Daarom kan het heel handig zijn een product detail pagina te bekijken waarbij goed nagedacht is over alles wat erop staat. 

Je ziet hier heel veel informatie. Maar die is gemakkelijk te scannen. Het is duidelijk waar je voor wat moet klikken, als je wilt bestellen, maar ook als je andere modellen wilt bekijken. En je hebt meteen de mogelijkheid te bepalen wat voor jou belangrijk is in je abonnement.

Wat is belangrijk voor een goede product detail pagina, in het kort:

  • Maak de pagina duidelijk voor het product waar de product detail pagina over gaat.
  • Voldoe aan de verwachting van de bezoeker op je pagina, ook als hij een andere wens heeft.
  • Zorg dat de verder klik optie gemakkelijk te vinden is en opvalt.
  • Maak de bestelprocedure snel en transparant.

 Over de Auteur

Peter Willems, Copywriter

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo