Waar baseer jij jouw keuze voor webhosting op?
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: marloes88 | Via Artikel Post
Gezien: 721 |
Aantal woorden: 891 |
Datum: Fri, 24 Jul 2015 |
0 commentaar
Steeds vaker worden er websites online gezet, een grote oorzaak is de simpliciteit van de open source websitesoftware. WordPress, Joomla en Drupal hebben de wereld op een positieve manier beïnvloed. Dankzij deze systemen kun je zelfs zonder technische kennis eenvoudig een website maken. Voor iedere functionaliteit is tegenwoordig wel een plugin ontwikkeld.
Door de groei van het aantal websites hebben steeds meer mensen webhosting nodig. Webhosting is niks meer dan de opslag van je bestanden en e-mail. Je huurt dus in principe een plaatsje op de server en zorgt dat mensen dit stukje opslag kunnen bereiken met behulp van een domeinnaam. Ook is er geen kennis meer nodig om een webdesign op te stellen. Je kunt eenvoudig diverse thema’s downloaden en implementeren.
Maar hoe kies je een geschikte webhoster voor jouw website?
De keuze die je maakt moet gebaseerd zijn op je behoeften. Heb je een website die dagelijks duizenden keren wordt bezocht of heb je een eenvoudige bedrijfswebsite die tientallen tot honderden keren wordt bezocht? Je hebt namelijk voor een kleine bedrijfswebsite genoeg aan shared webhosting en je hoeft niet een aparte vps op te zetten.
Zit er verschil in de aanbieders van shared webhosting?
Absoluut! Er zit heel veel verschil in de kwaliteit van de dienst, maar ook in de kwaliteit van de ondersteuning. Je wilt in geval van problemen zo snel en zo goed mogelijk geholpen worden. Je kunt vooraf oriënteren welke providers een excellente ondersteuning hebben door reviewwebsites te bekijken, zoals de webhosting top 100 lijst.
Ook de snelheid is een belangrijke factor voor de keuze van je webhosting. Je wilt uiteraard een snelle website aangezien iedere bezoeker niet wil wachten op het laden van je pagina’s. Bij kleine statische pagina’s zal het vaak wel meevallen, maar hoe zit het met het uitvoeren van grote MySQL-queries? Tevens is de snelheid van je website tegenwoordig een rankingfactor voor diverse zoekmachines. Een supersnelle website wil nog niet direct zeggen dat je goed gevonden wordt op diverse termen, maar het is wel een klein onderdeel van 200 rankingfactoren.
Over de Auteur
Liefhebber en creatief op het gebied van web development
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen