Wat heb je nodig voor het oprichten van een website - Artikelpost

Wat heb je nodig voor het oprichten van een website

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 174 | Aantal woorden: 884 | Datum: | 0 commentaar

Steeds vaker zien we bedrijven starten met het bouwen van een website nog voordat ze zichzelf hebben ingeschreven bij de kamer van koophandel. Het is voor een startende ondernemer de manier om aan de wereld te laten zien waar men mee bezig is. Het is een manier om nieuwe klanten te krijgen en de naamsbekendheid te laten groeien. Het zorgt voor een gevoel van tastbaarheid voor het nieuwe bedrijf. Wat heb je nodig om een website te maken? We delen graag onze tips. 

De domeinnaam

Een website is te bereiken via een uniek adres: de domeinnaam. Het is mogelijk om via de domeinnaam de website te bereiken. Het is belangrijk om deze zorgvuldig en goed te kiezen. Moet het een .nl naam zijn? Een .com naam? Of een andere extensie. Misschien kies je juist voor meerdere extensies en is het belangrijk om op die manier te slagen in je business. De domeinnaam is ook een belangrijk onderdeel van de branding van het bedrijf. Houd hier ook rekening mee als er een domeinnaam gekozen wordt. 

De hosting 

Om de site dag en nacht in verbinding te laten zijn met het internet is het belangrijk om een goede hosting te hebben. De hosting moet dag en nacht bereikbaar zijn en ervoor zorgen dat de site online is. Ook is het van belang om te zorgen voor voldoende capaciteit. Het kan hier gaan om de bandbreedte om voldoende bezoekers aan te kunnen. Ook kan het gaan om voldoende rekenkracht. Wanneer er specifieke opties nodig zijn is een private server aan te raden. Wanneer er minder eisen aan de hosting gesteld worden is het ook een idee om een shared server te kiezen. Het heeft wel meer nadelen ten opzichte van een private server. De prijs is vaak het grootste voordeel. 

Het ontwerp en de functionaliteiten 

Wanneer de basis is geregeld is het tijd om de site te gaan ontwerpen. Welke functionaliteiten zijn er nodig? Welke kleuren wil je gebruiken? Is er al een huisstijl waar rekening mee gehouden moet worden? Door rekening te houden met de verschillende factoren is het mogelijk om de webdesigner goed aan het werk te zetten. Zorg voor een heldere omschrijving van het hele project om een website te realiseren. Vervolgens is het goed om continu betrokken te blijven bij het proces om de website te realiseren. Het is goed om hiermee te groeien. 

Het beheersysteem van de site

Een belangrijk onderdeel bij het maken van een website is om te weten hoe je het gaat beheren. Er zijn verschillende beheersystemen waar je uit kunt kiezen. Zo kan het gaan om een beheersysteem op basis van Wordpress, Joomla of Drupal. Ook zijn er verschillende webshop beheersysteem waar je uit kunt kiezen als het om een webshop gaat. Door de juiste keuze te maken kun je meer resultaat boeken. Meer resultaat met de website. Zeker in de opstartfase van het bedrijf is dit van groot belang. Het is dan mogelijk om een goede start te maken met je business. Iets waar we allemaal van houden. Toch?Over de Auteur

Particulier die graag zijn kennis deelt

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo