Webdesign, wat is dat? - Artikel Post - Artikel Marketing

Webdesign, wat is dat?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 106 | Aantal woorden: 552 | Datum: | 0 commentaar

In deze tijd is webdesign een onderwerp dat veel ter sprake komt. Maar, wat is webdesign eigenlijk en wat komt er allemaal bij kijken? Webdesign houdt in dat er gekeken wordt naar de visuele vormgeving van een website. Echter, gaat webdesign niet alleen om de visuele vormgeving. Webdesign bestaat ook uit een ander onderwerp, genaamd de technische ontwikkeling van websites. Er wordt dan ook een onderscheid gemaakt tussen de back-end (de technische ontwikkeling van de website) en de front-end (de visuele ontwikkeling van de website) van een website. Deze taken worden vaak door verschillende personen uitgevoerd. 
Visuele vormgeving

Als we een boek vergelijken met een website, dan heeft een boek eigenlijk altijd wel een inhoudsopgave en dezelfde vormgeving. Dit is eigenlijk nooit het geval bij websites. Elke website heeft zijn eigen stijl, vormgeving en indeling. Op deze manier is het aan de maker van de website hoe hij de website in wil delen. Er kunnen menu’s, zoekfuncties, afbeelding of video’s op de website geplaatst worden. Het maken en vormgeven van een website geeft dus veel vrijheid in het vormgeven.


De website maken

Om zelf zomaar een website te maken, kan een moeilijke opgave zijn. Gelukkig zijn er heel veel bedrijven die je kunnen helpen met het maken van een website, zij zijn hier dan ook volledig in gespecialiseerd. In veel gevallen kun je een goedkope website laten maken, waardoor je een goede basis website hebt. Wanneer de website aangemaakt is, kun je allerlei elementen toevoegen om de website verder op te vullen. Je kunt foto’s of video’s gebruiken om de website op te vullen, waardoor de website wat meer tot leven komt. Het is ook van belang dat de website uit moet stralen waar het voor bedoeld is. Op deze manier is de website representatief voor de informatie van de website.

Over de Auteur

Dit artikel is geschreven door Kliq Internet, in naam van Websitesvoormkb-ers.nl.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[244 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo