FB pix Zelf een website maken of een website laten maken? - Artikelpost

Zelf een website maken of een website laten maken?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1026 | Aantal woorden: 727 | Datum: | 4 commentaar

De beslissing om een website zelf te maken of hem te laten maken hangt af van vele factoren. Een van de belangrijkste factoren is de expertise van de medewerkers of van jezelf betreffende web technologieën en de mogelijkheid om een creatieve en aantrekkelijke professionele website te creëren. De beslissing om het zelf te doen of een website laten maken door een professioneel bedrijf hangt dus vaak af van behendigheid en de tijd die je er voor wilt insteken.

Benodigde  factoren om een website te maken:

HTML kennis – Basis kennis is hier nodig, maar om specifieke elementen in je website aan te passen heb je wel uitgebreide kennis nodig.

Artistiek – Een goed oog voor kleuren en een algemene goede smaak zijn nodig voor een webdesigner om een aantrekkelijke website te maken.

Grafische software kennis – Er is bepaalde kennis nodig over de te gebruiken software om foto’s maar ook HTML codes te wijzigen of aan te passen. Daarnaast moet je over de mogelijkheid beschikken om het formaat van de foto’s te optimaliseren voor een website.

Navigatie kennis – Het begrijpen van de functionaliteiten van een website navigatie en implementatie is van belang.

Programmering – Je hebt kennis van een database en FTP nodig. Vroeger had je wellicht nog kennis van Flash etc nodig maar tegenwoordig is dat vooral omgeschakeld naar CMS systemen zoals Wordpress en Joomla.

Wat als ik dat allemaal niet kan?

Als je de tijd om benodigde kennis niet hebt dan kan je het beste een professional inhuren en voor jou een website laten maken. In de zoekmachines kan je al snel diverse webdesign bedrijven vinden. Nu zal je waarschijnlijk denken, welk bedrijf moet ik hiervoor inhuren? Dit is natuurlijk erg verschillend en persoon gebonden. Echter kun je wel een standaard routine uitvoeren op de zoektocht naar een geschikte webdesigner. Zo kijken mensen vaak eerst naar de prijs, wat overigens niet altijd slim is, en daarna naar het portfolio van de webdesigner. De rede waarom ik zeg dat het niet slim is om direct naar de prijs te kijken is vanwege de kwaliteit, lage prijs staat over het algemeen voor lage kwaliteit. Het is niet voor niets dat er bedrijven 3.000 euro vragen ipv 300 euro voor een website. Het prijs verschil kan echter ook aan een uniek design of template liggen. Bij een uniek design wordt uw website volledig uniek voor u ontworpen. Bij een template wordt er gebruik gemaakt van een bestaand ontwerp, wat uiteraard in de kosten scheelt aangezien de ontwerp kosten hier niet meer bij voorkomen.

Wat zijn de kosten om een website te laten maken?

Voor een website van +- 5 tot 6 pagina’s betaal je +- €599,- voor een template en de prijs voor een uniek ontwerp kan verschillen van €999,- tot €3.000. Deze prijs kan verder uitlopen wanneer je meerdere functionaliteiten aan de website wilt geven, maar over het algemeen zijn dit de prijzen voor een standaard website met afbeeldingen, tekst en video.

Samenvatting

De keuze om een professional aan te nemen in plaats van zelf een website maken ligt compleet aan jezelf. Heb jij de kennis en tijd om een professionele website te maken? Zo niet, dan kan je het het beste uitbesteden en een website laten maken bij een professioneel bedrijf die je een professionele website levert. Onthoud ook dat een website het visitekaartje van je bedrijf is.Over de Auteur

Mike Meijers

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Mon, 14 Jan 2013 at 8:03 PM, by websitelatenmaken
In de tekst staan een aantal links die verwijzen naar een mediaproductie bedrijf die ook video producties maken, wellicht heb je daar iets aan.

Mon, 14 Jan 2013 at 8:05 PM, by websitelatenmaken
Ik ben het eens met het bericht van Guest op 28 december. Zelf klussen aan een website is natuurlijk mogelijk, echter geeft het vaak klanten en bezoekers een onprofessioneel beeld van het bedrijf.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo