FB pix Zelf een zakelijk website bouwen - Artikelpost

Zelf een zakelijk website bouwen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2749 | Aantal woorden: 831 | Datum: | 1 commentaar

Niet iedere nieuwe ondernemer heeft de financiële middelen om een webdesigner in te huren. Om die reden is het begrijpelijk dat je het liever zelf wilt doen omdat je dan de kosten bespaart van een webdesign bureau. Echter voordat ik enkele tips geef, wil ik het zelf bouwen van een bedrijfswebsite toch afraden. Hieronder enkele redenen:

 • Het bouwen van een website vergt meerdere disciplines waaronder grafisch ontwerp, programmeren, werken met diverse software programma's (waaronder bijvoorbeeld FTP, Photoshop, Dreamweaver, Debuggers, etc.), HTML-code, etc. Voorgenoemde kennis heb je niet 1-2-3 onder de knie. Onderschat niet de moeilijkheidsgraad hiervan.
 • Als startende ondernemer heb je het vaak erg druk met het organiseren van een kantoor, contact met potentiele klanten, inkoop van spullen, etc. Heb je echt wel tijd om je te verdiepen in de bouw van een website en deze zelf online zetten?
 • Vaak zijn zelfgemaakte websites duidelijk minder van kwaliteit vergeleken met professioneel gemaakte websites. Bezoekers van de 'minder mooie' website zullen de indruk krijgen dat ook het bedrijf zelf minder professioneel is. Een goede uitstraling van de website is essentieel voor een succesvolle onderneming.

Wil je ondanks bovenstaande argumenten toch zelf aan de slag met het ontwikkelen van een website voor het bedrijf? Lees dan de onderstaande stappen met daarin een paar handige tips:

 1. Kijk eens rond naar websites van de concurrentie. Zoek met bijvoorbeeld Google naar diensten / producten die jij (straks) gaat leveren en vind sites van bestaande concurrenten. Schrijf vervolgens aan de hand van deze websites op:
  • wat vind je mooi aan deze sites, kleur / mogelijkheden / inhoud / foto's of beelden / uitstraling
  • welke informatie bieden deze websites en hoe hebben ze de informatie ingedeeld (welke knoppen)
 2. Schrijf / type welke informatie je zelf wilt gaan bieden en welke knoppen je op de site wilt plaatsen. Voorkom daarbij de knop "info", alles op de website is "info" en dus is dit geen zinvolle knop. Een aantal mogelijke knoppen zijn bijvoorbeeld oplossingen, assortiment, afspraak maken, over [bedrijfsnaam], werkwijze, etc.
 3. Nu heb je eigenlijk een vormgever en een vormgeving nodig voor jouw website, een grafisch ontwerp met logo / knoppen / layout / etc. Je kunt met een grafisch programma zoals Photoshop proberen een site te gaan ontwerpen. Maar je kunt ook kijken op sites die gratis HTML templates bieden, zoals Free CSS templates. Hier kun je heel veel verschillende HTML templates vinden met verschillende indelingen / layouts / kleuren / etc. En het mooie is, je kunt deze gewoon gratis downloaden en gebruiken.
 4. Kies op voorgenoemde of vergelijkbare site een template die je mooi vindt en die je goed vindt passen bij jouw bedrijf / producten / diensten. Download de template die je gekozen hebt en pak de bestanden uit met bijvoorbeeld de freeware Peazip.
 5. Vermoedelijk zie je na het uitpakken een index.html staan en een mapje CSS, een mapje IMAGES en misschien een map JS (javascript). Open de index.html in een HTML-programma of gewoon in Kladblok / Notepad en begin met het invullen van jouw eigen teksten. Zoek in de pagina naar de plaatsen waar je teksten kunt zetten en probeer voorlopig de bestaande HTML-code (zoals <DIV / <P class / etc. nog even met rust te laten.
 6. Ook staan in deze index.html pagina de knoppen / links naar de overige pagina's. Vermoedelijk is dit bij de gratis template alleen nog home en contact. Voeg op deze plaats jouw eigen links toe (dit vergt al wat html-kennis, je moet namelijk alles met <a href= linken.  (LET OP: valt dit je al erg tegen qua moeilijkheid, dan moet je toch echt dit werk gaan uitbesteden)
 7. Als de homepage, index.html, klaar is dan kun je deze kopieeren en hernoemen naar bijvoorbeeld producten.html en hier een hele andere tekst in zetten. Dit moet je ook doen voor de overige pagina's zoals contact.html, etc.
 8. Met een FTP programma kun je jouw nieuwe website online zetten op de hosting die je al had (toch?). Zet met FTP alle bestanden (dus ook de mappen CSS en Images) in de / Root van jouw hostingpakket. Als je dit goed hebt gedaan dan moet je jouw eigen website kunnen zien in jouw internet browser door jouw domeinnaam te bezoeken.

De bovenstaande stappen zijn zeer globaal beschreven. Maar je zult per stap zelf nog wat moeten opzoeken via zoekmachines om meer details over het hoe en wat te vinden.

Over de Auteur

AdCon Webdesign heeft al vele jaren ervaring met de bouw van websites, klein en groot. De laatste paar jaar leveren wij de meeste websites met een Content Management Systeem zodat klanten zelf hun website kunnen beheren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo