FB pix Straattaal leren: een gids voor beginners - Artikelpost

Straattaal leren: een gids voor beginners

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 289 | Aantal woorden: 966 | Datum: | 0 commentaar

Als je nieuw bent in de wereld van de straatcultuur, kan het leren van straattaal overweldigend lijken. Straattaal wordt vaak gebruikt door jongeren en mensen uit stedelijke gebieden en kan een belangrijk onderdeel zijn van hun dagelijkse communicatie. In dit artikel zullen we je een aantal handige, leertips geven om te beginnen met het leren van straattaal.

Wat is straattaal?

Straattaal is een informele taal die wordt gesproken door jongeren en mensen uit stedelijke gebieden. Het bevat vaak woorden en uitdrukkingen die niet in standaard taalvoorschriften voorkomen en die uniek zijn voor bepaalde groepen of gemeenschappen. Straattaal is voortdurend in ontwikkeling en verandert voortdurend naarmate nieuwe woorden en uitdrukkingen opduiken en oude woorden uit de mode raken.

Waarom is straattaal belangrijk?

Straattaal kan belangrijk zijn om jezelf uit te drukken en om deel uit te maken van een gemeenschap. Eigenlijk moet je gewoon een nieuwe taal leren. Het kan ook fungeren als een manier om te onderscheiden wie tot welke groep behoort. Het gebruik van straattaal kan ook belangrijk zijn in bepaalde beroepen, zoals de muziekindustrie, waar het vaak wordt gebruikt in songteksten.

Hoe leer je straattaal?

Neem deze zaken in '8':

 • Luister naar rapmuziek

Rapmuziek is een geweldige bron voor het leren van straattaal. Veel rappers gebruiken straattaal in hun teksten en het kan nuttig zijn om naar hun muziek te luisteren om bekend te raken met de woorden en uitdrukkingen die ze gebruiken. Luister naar verschillende rapartiesten en probeer de teksten te begrijpen.

 • Kijk naar televisieseries en films

Televisieseries en films kunnen ook nuttig zijn bij het leren van straattaal. Veel films en series hebben personages die straattaal spreken en het kan helpen om te begrijpen hoe de woorden en uitdrukkingen in de context worden gebruikt.

 • Leer van vrienden

Als je vrienden hebt die straattaal spreken, vraag hen dan om je te helpen de taal te leren. Ze kunnen je bijvoorbeeld de betekenis van bepaalde woorden en uitdrukkingen uitleggen en je helpen om ze in de juiste context te gebruiken.

 • Lees blogs en sociale media

Er zijn veel blogs en sociale media-accounts die zich richten op straattaal en het leren ervan. Door deze te volgen, kun je nieuwe woorden en uitdrukkingen leren en zien hoe ze in verschillende contexten worden gebruikt.

 • Gebruik straattaal in de juiste context

Als je eenmaal bekend bent met bepaalde woorden en uitdrukkingen, is het belangrijk om ze in de juiste context te gebruiken. Probeer ze niet te gebruiken op een manier die ongepast kan zijn of die je oncomfortabel laat voelen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat niet alle

mensen straattaal begrijpen of gebruiken, dus wees voorzichtig en respectvol in welke situaties je het gebruikt.

 • Maak aantekeningen

Het kan handig zijn om een notitieboekje bij te houden waarin je nieuwe woorden en uitdrukkingen kunt opschrijven en hun betekenis kunt noteren. Dit kan helpen bij het onthouden en leren van nieuwe straattaaltermen.

 • Wees niet bang om vragen te stellen

Als je iets niet begrijpt of als je onzeker bent over het gebruik van een bepaald woord of uitdrukking, wees dan niet bang om vragen te stellen. Mensen zijn vaak bereid om te helpen en het is beter om te vragen dan om iets verkeerd te gebruiken.

Voorbeelden van veelvoorkomende straattaalwoorden en -uitdrukkingen

Om je op weg te helpen, hebben we hier een aantal veelvoorkomende straattaalwoorden en -uitdrukkingen die je misschien wilt leren:

 1. Fissa - Feestje
 2. Swag - Stijl
 3. Mula - Geld
 4. Lit - Geweldig
 5. Ballen - Pronken
 6. Chillen - Ontspannen
 7. Flexen - Indruk maken
 8. Grinden - Hard werken
 9. Wollah - Eed
 10. Gappie - VriendHet is belangrijk om te benadrukken dat deze woorden en uitdrukkingen afhankelijk zijn van de context en de groep waarin ze worden gebruikt. Het kan dus voorkomen dat sommige woorden een andere betekenis hebben of helemaal niet worden begrepen buiten de gemeenschap waarin ze gebruikt worden.


Straat taal leren een leuke uitdaging?

Het leren van straattaal kan een leuke en nuttige manier zijn om jezelf uit te drukken en deel uit te maken van een gemeenschap. Het kan ook helpen bij het begrijpen van rapmuziek en televisieseries en films met straattaal. Door naar muziek te luisteren, met vrienden te praten, blogs te lezen en sociale media te volgen, kun je nieuwe woorden en uitdrukkingen leren. Vergeet niet om straattaal in de juiste context te gebruiken en wees niet bang om vragen te stellen als je iets niet begrijpt. Met deze tips en een beetje oefening kun je snel vertrouwd raken met straattaal.

 

Over de Auteur

ROAR online marketing communicatie

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo