FB pix De meest gebruikte bingotermen - Artikelpost

De meest gebruikte bingotermen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 4352 | Aantal woorden: 452 | Datum: | 0 commentaar

 

Voor de spelers onder de bingoliefhebbers die nog niet veel ervaring hebben met het spelen van Bingo, kan het begrijpen van de termen die tijdens een spel worden gebruikt, soms knap lastig zijn. Daarom is het soms handig om de termen die bij online Bingo of live bingospellen worden gebruikt op voorhand even op te zoeken.

Dit zijn de meest gebruikte termen bij een Bingo spel:

Bingo: deze term wordt gebruikt wanneer een speler een winnende kaart heeft. Dit hangt af van spel tot spel. Zo wordt er bijvoorbeeld ook Bingo geroepen bij een volle horizontale, verticale of diagonale rij.

Buy – in: dit verwijst naar het bedrag waarmee je de Bingo kaart of kaarten aankoopt, of naar je inzet. Dit is opnieuw afhankelijk van het soort spel.

Cover all: cover all wordt afgeroepen wanneer alle getallen in het spel zijn getrokken.

Daubers: de markeerstiften die live spelers gebruiken om de getallen die zij op hun kaart bezitten af te stempelen of te markeren.

Early bird bingo: ook wel vroege vogel bingo genoemd. Dit is het eerste spel dat wordt gespeeld dat deel uitmaakt van een groter bingo evenement.

Fair and square: dit is een term die meestal wordt gebruikt wanneer alle spelers hetzelfde aantal bingokaarten bezit. Wanneer deze variant wordt gespeeld is het niet toegelaten extra kaarten aan te kopen.

Vier hoeken: een variant van het klassieke bingospel waarbij je enkel kan winnen door de 4 hoeken van je speelkaart bedekt te hebben.

Full House: een volledig gevulde bingokaart.

Lights Out: Het laatste spel van een totaal evenement.

Quickie: een bingospel waarbij de getallen zeer snel opeenvolgend worden afgeroepen. Bij dit spel krijg je enkel winst door een volledig gevulde kaart.

Wilde nummers: dit zijn nummers die vooral als wild worden gegeven. Wanneer het nummer dan wordt afgeroepen mag je dit nummer vervangen door ieder ander nummer op je kaart.Over de Auteur

 

Ik schrijf graag, en hou mij intensief bezig met online spellen. Specifiek met alle bingo varianten. Ik probeer iedereen zo goed mogelijk te informeren over de diverse varianten die hedendaags online te vinden zijn, en hoe men op een veilige manier online kan spelen. Eerder schreef ik artikelen over Flabingo, een nieuw bingospel, en Keno, die tegenwoordig als een variant van Bingo word gezien. Alle pagina’s en links die ik in mijn artikelen vermeld zijn door mij getest.

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo