FB pix Adware Spyware freeware - Artikelpost

Adware Spyware freeware

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 8283 | Aantal woorden: 1382 | Datum: | 1 commentaar

Het internet is een krachtig middel dat iedereen die online is een middel biedt om met elkaar in verbinding te komen. Zodoende kun je informatie uitwisselen en bestaan er handige diensten zoals thuis bankieren en online winkelen. Echter doordat we altijd online zijn met onze computers lopen we ook altijd risico dat anderen via spyware of adware toegang krijgen tot onze PC's.

Spyware Adware

Zonder dat we het merken, kunnen we slachtoffer worden van adware en spyware downloads via regulier gebruik van het internet medium. Deze ongewenste software pakketjes komen soms op onze computers via legale en illegale downloads en via e-mail of zelfs via bepaalde websites. Het geinfecteerd raken door spy ware en / of ad-ware is een serieuze zaak. Door middel van deze vaak kleine programma's geven we anderen toegang tot onze computers, onze gegevens en persoonlijke informatie. En je geeft op deze manier externen ook de mogelijkheid om jou ongewenste reclame in de vorm van popups aan te bieden. In sommige gevallen kan spyware door criminelen ingezet worden om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld belangrijke gegevens of informatie. Dit kan omdat deze malware (een andere naam voor ongewenste software) bijvoorbeeld de aangeslagen / ingetypte toetsen registreerd en doorstuurt aan de maker van deze logger programmatuur. Of de scripts scannen onze harde schijven op zoek naar logincodes, wachtwoorden en financiele informatie. De gevonden informatie kan worden gebruikt voor hack doeleinden of zelfs voor identiteits diefstal wat natuurlijk voor heel veel extra problemen voor jou persoonlijk kan zorgen. Het vervelende is, je merkt vaak helemaal niets van het feit dat ongewenste kleine programmaatjes op jouw systeem worden gezet. Maar misschien als je goed oplet dan merk je wel dat er iets aan de hand is. Zie je bijvoorbeeld opeens nieuwe windows schermen met hierin reclame op je scherm verschijnen als je iets doet op de computer? Of vind je dat de computer toch wel wat trager reageert? Of duurt het opstarten opeens een stuk langer? Is jouw internet verbinding toch wat langzamer dan voorheen? Dit kunnen signalen zijn dat er toch iets aan de hand is dat te maken heeft met spyware of adware.

Antispyware

Maar om echt zeker te zijn dat jouw computer geinfecteerd is, moet je toch een antispyware programma installeren. Deze scanner kan de computer afspeuren op zoek naar bekende en minder bekende adware en spyware dat je misschien in de loop der tijd ongewenst op jouw computer hebt gekregen. Deze antimalware kan dan gelijk ook zorgen dat deze ongenodigde gasten van jouw systeem worden verwijderd zonder schade aan de werking van Windows toe te brengen. En met de juiste beveiligings software zorg je gelijk ook voor het beschermen van jouw computer tegen toekomstige aanvallen. Je hebt dus software nodig dat dus zowel zoekt naar eerdere installaties en jou beschermt tegen toekomstige installaties van spy- en adware. Maar download niet zomaar antispyware software, je zou daarmee juist malware op de PC kunnen zetten. Wat je ook nog kunt doen om jezelf te beschermen tegen het ongewenst downloaden van spion- en reclame software, lees altijd goed de kleine letters / de voorwaarden bij het installatieproces. Als je een nieuw programma installeert dan wordt er vaak gevraagd of je extra software wilt mee installeren of dat je akkoord moet gaan met de "programs end user license agreement" (= EULA). Vaak sla je het lezen van deze overeenkomst over, maar lees deze minimaal snel door en zodoende kun je soms zien dat ze dan ook andere software extra meeinstalleren. Is dit het geval, misschien kun je dit gratis softwarepakket dan beter niet op jouw systeem zetten. Een waarschuwing is wel op zijn plaats. Met goede anti-spyware software is het mogelijk dat je bepaalde software dus niet meer kunt installeren. Als namelijk deze software gebundeld komt met adware of spyware dan zal de beveiligingssoftware de hele installatie blokkeren. Bovenstaande kan ook het geval zijn met terugwerkende kracht. Een eerder geïnstalleerd programma waarbij stiekem ook spyware of adware was mee gekomen, zal door de anti-software in zijn geheel van het systeem worden verwijderd. Dit komt omdat de spy- en ad-ware zo verbonden is met het programma waarmee het is binnengekomen. En nu naar de oplossingen. Er zijn heel veel software pakketten op de markt die jouw computer prima beschermen. Allemaal hebben ze ook hun eigen kenmerken, eigen voordelen, nadelen, sterke punten, zwakke punten, etc. We kijken in dit artikel slechts naar enkele gratis oplossingen, freeware software dus.

Gratis antispyware

Er zijn heel veel goede freeware en dus gratis antispyware oplossingen op de markt. Hieronder slechts enkele bekenden uitgelicht. Deze gratis spyware scanners en removers zijn echter niet altijd gratis voor bedrijven, wel altijd voor persoonlijk gebruik.

Spyware doctor

Een software oplossing die al diverse prijzen en awards heeft gekregen dat is Spyware Doctor. Vele tijdschriften hebben deze software getest en vervolgens als één van de beste uitgeroepen. Maar let op, deze software is freeware alleen voor het realtime beschermende deel (blokkeren van spyware dus). Het verwijdert dus niet malware dat het vindt op de PC. Hiervoor moet je de commerciele versie aankopen.

Search and destroy

Ook Spybot Search and destroy heeft diverse awards (editors pick, download choice, 5 stars) gekregen van bekende hard- en software magazines. Search and destroy slaat op het zoeken naar spyware en het vervolgens vernietigen. Dit doet deze software goed en geheel gratis. De maker van de software hoopt alleen wel op donaties van mensen die erg tevreden zijn met deze software.

Superantispyware

Een nieuwe oplossing op de markt is Superantispyware. Ook deze software heeft een aantal goede recenties. Er zijn wel 2 versies beschikbaar, een gratis versie (free edition) en een commerciele versie. Alleen de betaalde versie biedt real-time-bescherming en je kunt een scan inplannen. Voordeel van Superantispyware is dat het naast spyware ook beschermt tegen trojans, rootkits en wormen.

spy sweeper

Webroot Spy Sweeper 6.1 is niet echt freeware, wel mag je de software gratis proberen. Berichten over spy sweeper zijn minder positief. Dus ondanks dat deze antispyware populair is, raden wij het toch af deze software te installeren... en zeker niet te kopen.

xp antispyware

Pas op want xp antispyware is juist GEEN anti spyware, het is een nep antivirusprogramma! Dus dit programma moet je zeker niet downloaden en installeren en als je dit per ongeluk toch gedaan hebt dan moet je het zo snel mogelijk zien te verwijderen. Krijg je bijvoorbeeld een popup met de melding XP Antispyware 2010 Firewall Alert dan ben je helaas geinfecteerd met deze nepsoftware.

Free adware

Vaak wordt bij het zoeken naar Free adware eigenlijk gezocht naar Ad-Aware Free. Deze freeware is eigenlijk wel de beste gratis software sinds jaren om adware op te sporen en te verwijderen. Naast ad-ware zoekt deze software ook naar malware en is het een anti spy scanner.

Avast

Eén van de meest gedownloade antivirus en antispyware software is Avast Free Antivirus. Met deze freeware bescherm je jouw PC tegen alle denkbare gevaarlijke situaties en software en daarom eigenlijk de aanrader van dit artikel.

AVG antivirus

Naast de eerder genoemde Avast is AVG antivirus ook een freeware topper. Deze gratis maar professionele oplossing biedt eveneens bescherming tegen zowel virussen als ook spyware. Maar de gratis versie mag officieel niet door commerciele bedrijven worden gebruikt. Naast de free edition is ook van AVG een betaalde versie met veel meer functies waaronder een firewall en een spamfilter.

Zie ook een ander artikel over dit onderwerp op deze artikel marketing site, Gratis Spyware.

 Over de Auteur

De grootste Freeware site bevat veel anti virus en anti spyware software die geheel gratis te downloaden is. Naast oplossingen voor malware natuurlijk ook vele andere handige freeware oplossingen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 3.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Freeware voor insiders
Freeware voor insiders

€ 17,20
Toon product

Freeware VST/VSTi Audio-Plugins
Freeware VST/VSTi Audio-Plugins

€ 32,19
Toon product

Kreatives Gestalten am Computer (Sek I)
Kreatives Gestalten am Computer (Sek I)

€ 32,88
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo