Een magische kerst in Barcelona - Artikelpost

Een magische kerst in Barcelona

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2236 | Aantal woorden: 553 | Datum: | 0 commentaar

De mooiste kerstvakantie in de Catalaanse hoofdstad

Overal in de wereld zijn steden omgetoverd met kerst en u vindt prachtig versierde straten en winkels. Vanaf november begint het te kriebelen bij de mensen in Barcelona en maken winkels zich op voor de kerst. Ook de kerstman loopt dan over de straten om de mensen blij te maken. Kerst is een belangrijke tijd voor veel mensen en om het echte kerstgevoel mee te maken is een bezoek aan een van de kerstmarkten in Barcelona echt een aanrader.

In het oude stadsgedeelte van Barcelona, rond de Kathedraal vindt u de beroemste kerstmarkt van de stad. Op deze markt treft veel verschillende producten aan. Gezinnen uit alle hoeken van Barcelona komen naar deze markt om een kerstboom te kopen, variërend van 20 tot 100 euro. Ook kopen de mensen hier beeldjes van "El caganar", een figuur met een toepet, dat de typische Catalaanse kerststak representeerd. Hij verschijnt in de stal met z'n billen bloot. Dit komische figuur dateerd uit de 18e eeuwse Catalaanse geschiedenis, toen werd besloten een aantal nieuw elementen op te nemen in de kribben. Vandaag de dag is hij een van de belangrijkste figuren in de Catalaanse kerststal.

Op de kerstmarkt bij de Kathedraal vindt u verschillende kraampjes met producten. Niet alleen zijn er kerstspullen te koop, ook worden er ambachtelijke producten verkocht. Als u in Barcelona bent tijdens kerst, dan moet u echt deze markt bezoeken. Deze kerstmarkt is dagelijks geopend van eind november tot en met 24 december. U kunt de markt makkelijk bereiken met metrolijn 4 naar Jaume I.

Wilt u goedkoop een comfortabel overnacht in Barcelona, kijk dan eens op de website van Appartement Barcelona Checkin.

Rond kerst zit Barcelona vol verassing. Naast de beroemde markt rond de Kathedraal is er ook een markt aan de voet van de Sagrada Familia. Op deze markt vindt u soortgelijke producten. Toch is een bezoek aan deze markt ook een aanrader, vanwege zijn unieke locatie. U kunt een bezoek aan deze markt combineren met een bezoek aan de Sagrada Familia. Deze markt is geopend van 8 tot 22 december. Het dichtstbijzijnde metrostation is Sagrada Familia (lijn 2 en 5)

Tot slot wil ik graag vermelden dat oudjaarsdag ook fantastisch is in Barcelona. Er zijn veel feesten, met name in de clubs. Een van de beroemdste clubs is Razzmatazz. En u kunt prachtig oudjaar vieren in Opium Mar, op het strand, in Poble Espanyol of op de Ramblas. De metro is tijdens oudjaar gedurende de hele nacht geopend.

Gaat u misschien met de auto? Lees dan dit informatieve artikel over parkeren in Barcelona.

Voor meer informatie over de kerst in Barcelona verwijzen we u naar de website van Fira de Santa Llúcia: http://es.firadesantallucia.cat/

 Over de Auteur

Margarita Flores

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[163 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo